Cod roșu de caniculă. 20 de județe din țară vor fi afectate

Cod roșu de caniculă

Urmează un weekend cu temperaturi extreme în majoritatea județelor din țară, motiv pentru care meteorologii au emis un cod roșu de caniculă, valabil în mai multe regiuni.

Cod roșu de caniculă

Codul roșu de caniculă va intra în vigoare sâmbătă, temperaturile putând să atingă chiar și 44 de grade Celsius. Zonele vizate sunt județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, dar și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț. Aici temperaturile se vor situa în intervalul 38-41 de grade Celsius, potrivit stirileprotv.ro. Situația este mult mai gravă în sudul Olteniei si al Munteniei, zone în care temperaturile vor  ajunge și la 42-44 de grade Celsius.

Cod portocaliu de caniculă

Situația nu este deloc mai bună nici în județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, Mehedinți, Gorj, Suceava, dar și în nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dambovita, Prahova și Buzau și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț. În aceste zone, meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă, avertizând că temperaturile pot atinge 36-38 de grade, disconfortul termic fiind accentuat.

Cod galben de caniculă

În zonele Mureș, Harghita, Sibiu și în nordul județelor Mehedinși și Gorj va intra în vigoare un cod galben de caniculă, temperaturile fiind de 33-36 de grade.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Veste bună pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță?

Codul rutier se modifică. Ce reguli trebuie să cunoască cei care vor să obțină permisul de conducere

Incident tragic la un liceu din Galați. O profesoară a făcut infarct în plin Bacalaureat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri