Veste bună pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță?

voucherele de vacanta vor fi acordate de la 1 iulie

Acordarea voucherelor de vacanță pentru cei care activează în sistemul bugetar reprezintă un subiect intens discutat.

Dacă până acum acordarea voucherelor de vacanță a rămas doar la nivel de proiect, începând cu această vară, bugetarilor le vor fi acordate aceste tichete. Mircea Titus Dobre a fost propus pentru a coordona activitatea Ministerului Turismului, iar acesta a dat asigurări cu privire la punerea în aplicare a proiectului care prevede acordarea tichetelor de vacanță.

Este în avizare externă. A trecut de avizarea de la Ministerul Muncii şi se află la Ministerul Finanţelor. Săptămâna viitoare voi discuta cu ministrul de Finanţe ca să accelerăm şi introducerea acestora. Ele intră în vigoare de la 1 iulie fără doar şi poate pentru că prorogarea termenului se termină pe 30.06.2017. De la 1 iulie, dacă cineva şi-a prevăzut în buget, la începutul anului, vouchere de vacanţă, le poate acorda. Are temeiul legal. Noi dorim să instituim o anumită obligativitate astfel încât anul acesta să se dea vouchere de vacanţă. La rectificare bugetară, cine poate să-şi introducă vouchere de vacanţă atunci le poate acorda. Vor fi vouchere de vacanţă tipărite şi nu bani',a declarat  Mircea Titus Dobre, potrivit mediafax.ro.

Ce sunt voucherele de vacanță?

Voucherele de vacanță sunt tichete valorice pe care angajații le pot folosi atunci când merg în concediu. Mai exact, aceste tichete valorice pot fi folosite doar la unitățile de cazare aflate pe teritoriul țării. În ceea ce privește suma acordată, valoarea voucherelor de vacanță va fi de maximum șase salarii minime brute pe economie. Potrivit autorităților, această măsură ar trebuie să fie aplicată începând cu data de 1 iulie.

Foto: hepta

Citește și:

Vin zile de foc! Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă în mai multe județe

Codul rutier se modifică. Ce reguli trebuie să cunoască cei care vor să obțină permisul de conducere

Incident tragic la un liceu din Galați. O profesoară a făcut infarct în plin Bacalaureat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri