Bicarbonat de sodiu: 10 de moduri de utilizare cu beneficii reale pentru sănătatea ta

Bicarbonat de sodiu: 10 de moduri de utilizare cu beneficii reale pentru sănătatea ta

Bicarbonatul de sodiu este „omul' bun la toate în casa ta sau așa pare. Am reușit să facem o listă cu 10 moduri de utilizare a bicarbonatului de sodiu. Pudra albă cu gust sărat, ușor acid, care se dizolvă în apă este minunată din mai multe puncte de vedere.

10 moduri de utilizare a bicarbonatului de sodiu

1. Pastă de dinți naturală – Bicarbonatul de sodiu are un efect puternic de albire, reduce tartul și previne apariția cariilor. Mai mult decât atât, soluția împrospătează respirația.

2. Mască facială regenerantă – Bicarbonatul de sodiu se poate aplica pe tenul umed, în strat subțire. Lasă-l să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă din abundență.

3. Șampon antimătreață – Bicarbonatul de sodiu poate fi introdus în șamponul pe care-l folosești. O să vezi că după câteva utilizări părul tău va arăta mult mai bine și vei scăpa și de mătreață.

4. Deodorant – Bicarbonatul de sodiu „stinge' mirosul de transpirație. În loc de deodorant folosește o pastă preparată din bicarbonat de sodiu cu puțină apă.

5. Detergent ecologic de casă – Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru spălatul vaselor, desfundă țevile și redă strălucirea obiectelor de argint. În combinație cu oțet și săpun curăță toaletele. De asemenea, înlătură petele de ulei și de grăsime de pe covoare.

6. Odorizant – Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile de orice fel. Presărați-l în litiera animalelor de companie, pe husele scaunelor din mașină, în pantofi, în mașina de spălat atunci când speli prosoapele de bucătărie.

7. Soluție împotriva purecilor, păduchilor și furnicilor – Bicarbonatul de sodiu îl amesteci cu puțină sare și îl presari pe culcușul animalului tău de companie. Pe de altă parte, dacă ai furnici în casă, presară pe „traseul' lor bicarbonat de sodiu și o să vezi că vei scăpa de ele rapid.

8. Soluție împotriva dăunătorilor de plante – O linguriță de bicarbonat de sodiu diluată într-un litru de apă poate fi folosită ca și insecticid. Stropește florile pe care le-au năpădit insectele și le vei salva de la uscare.

9. Antiinflamator și antialgic – Bicarbonatul de sodiu ameliorează durerile provocate de înțepăturile țânțarilor și de arsurile solare. Aplică-l diluat cu apă ca pe cremă.

10. Relaxant – Dizolvă 3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un vas cu apă caldă și scufundă-ți picioarele. O să vezi că te vei simți mult mai bine, mult mai relaxată.

Efectele ceaiului de mușețel pe care trebuie să le cunoști

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate