Berea, băutura care te ajută să ai o sănătate de fier. Uite cum să o consumi și cu ce preparate să o combini
Consumată cu moderație, berea este băutura care ajută organismul să funcționeze la capacitate maximă și îmbunătățește starea se sănătate.
Berea este fabricată din componente naturale și aceasta poate fi inclusă în alimentația zilnică. Obținută din malț și hamei, berea este o sursă importantă de antioxidanți și fibre. Mai mult, drojdia de bere oferă organismului proteinele și aminoacizii esențiali pentru a se dezvolta în parametrii normali, asigurând și un aport de vitamine și minerale.
Care este cantitatea recomandată de bere?
Chiar dacă este recomandată ca parte dintr-un regim de viață sănătos, specialiștii ne sfătuiesc să nu consumăm cantități mult prea mari. Doza recomandată este de 330 ml/zi în cazul femeilor și 660 ml/zi în cazul bărbaților.
Cum poți consuma berea?
Când vine vorba despre consumul de bere, nu este neapărat nevoie ca aceasta să fie consumată în stare naturală. Maeștrii bucătari folosesc berea ca bază pentru prepararea diferitelor sosuri, în obținerea deserturilor sau ca metodă pentru frăgezirea cărnii. Adăugată în preparatele culinare, berea are rolul de a da un plus de savoare și de gust.
Cu ce preparate să combini berea?
Pentru a te bucura pe deplin de gustul amărui al berii, foarte important este să o combini doar cu anumite alimente. Astfel, aceasta se potrivește de minune cu preparatele acrișoare sau amărui. Fructele de mare, salatele și preparatele pe bază de legume pot fi servite alături de un pahar de bere.
Berea poate fi serivită și alături de preparatele picante, dar și când vine vorba de sosuri cremoase sau pe bază de brânză și ou.
Foto: 123rf.com
Citește și:
5 întrebuințări ale zahărului despre care sigur nu știai
Secretul grătarului perfect. Așa poți obține cea mai suculentă carne
Rozmarinul, condimentul care îți îmbunătățește memoria