Baclava de fistic
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Un desert care merita efortul pe care-l depui la pregatirea lui!
Timp de pregatire: 20 min.
Timp de copt: 45 min.
820 calorii, 41 g grasimi per portie
Ingrediente pentru 4 portii:
- 200 g zahar tos
- 1 baton de scortisoara
- 400 g fistic, macinat
- 50 g zahar brun (sau zahar tos)
- 1 lingurita scortisoara macinata
- un praf de cuisoare macinate
- 100 g unt, topit
- 200 g foi de placinta
- 2 linguri fistic – pentru presarat
Mod de preparare:
1 – Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grd C. Turnati 200 ml apa intr-un vas, adaugati zaharul tos si batonul de scortisoara. Puneti vasul pe foc si fierbeti siropul timp de 5 minute, pana se leaga. Lasati-l sa se raceasca.
2 – Amestecati fisticul cu zaharul brun, scortisoara si cuisoarele, pana se formeaza o pasta omogena (pentru un rezultat bun, folositi un blender). Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm si asezati o foaie de placinta. Ungeti-o cu unt si asezati deasupra inca o foaie de placinta. Intindeti amestecul de fistic cu zahar si stropiti cu 2 linguri de sirop. Asezati deasupra restul foilor de placinta, procedand in mod asemanator si pastrati 1/3 din cantitatea de sirop.
3 – Dati la cuptor timp de 30 minute. Taiati baclavaua in patrate, turnati deasupra siropul si presarati fistic.
Serviti baclavaua calda, cu inghetata de vanilie.
Pofta buna!