Atenție, odată infectat cu coronavirus nu ești imun pe viață

La atâtea luni după ce a fost declarată pandemie de coronavirus, oamenii încă nu tratează subiectul cu seriozitate.

Există multe concepții greșite despre virus și despre cum ne afectează, cea mai nouă fiind imunitatea pe care o dobândim în urma infectării.

Atenție, odată infectat cu coronavirus nu ești imun pe viață!

Cum te poți infecta

Coronavirus ne poate invada corpul prin respirație, dacă cineva tușește lângă noi sau prin atingerea unei zone infectate, dacă ducem mâna la față ulterior.

Prima data afectează celulele gâtului, apoi ale căilor respiratorii, până ajung în plămâni, unde se incubează. La acest nivel, încă nu prezentăm simptome.

Pe măsură ce trece timpul, este posibil să începem să experimentăm simptomele. Febra este modul corpului de a reacționa la virusul intrus și avertizează organismul. Inițial, începem să tușim sec. Unii oameni pot începe să tușească productiv.

De obicei, aceste simptome durează cam o săptămână să treacă, moment în care majoritatea se vindecă datorită sistemului imunitar. Există, totuși, îmbolnăviri mai severe, la oamenii cu un sistem imunitar scăzut, care pot duce până la pneumonie.

Devenim imuni dacă am fost deja infectați?

În acest moment, nu există un studiu sigur care să demonstreze că suntem imuni virusului odată ce l-am avut deja. Cu toate acestea, cercetătorii spun că este posibil să fim din nou infectați în anumite cazuri.

Medicii subliniază că nu există dovezi de vulnerabilitate răspândită la reinfectare și că este dificil să știm ce să facem din aceste cazuri în absența lucrărilor de laborator detaliate sau a unor studii medicale care să documenteze reinfectiile, conform The Washington Post.

Unele persoane ar putea suferi de o reemergență a aceleiași boli cauzate de virusul care a fost pândit undeva în corpul lor sau ar putea fi lovit cu un virus diferit, cu simptome similare. Testele lor pozitive cu covid-19 ar fi putut fi fals pozitive – o posibilitate nesemnificativă, având în vedere problemele de acuratețe cu unele teste – sau au în organism rămășițe moarte de virus, ceea ce autoritățile cred că s-a întâmplat la sute de persoane care au primit rezultate pozitive după recuperare în Coreea de Sud.'

Așadar, depinde de la om la om dacă este reinfectat, în funcție de cât de afectat a fost sistemul imunitar și cât de bine s-a refăcut după lupta cu virusul. Cel mai bine este să ne protejăm în continuare, prin purtarea măștii și prin distanțare.

Foto: 123rf

Medicii din Spania au descoperit un nou simptom al coronavirusului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate