Așteptări nerealiste de la partener din cauza cărora ajungi la terapeut

Și dacă ești singură, și dacă ești într-o relație, fericirea ta depinde de modul în care îți gestionezi așteptările. Toate ne-am creat o imagine despre cum ar trebui să arate fericirea, dar realitatea „bruiază' această imagine. Există unele așteptări nerealiste de la partener din cauza cărora ajungi la psihoterapeut…

Avem nevoi și dorințe diferite pe care sperăm să le satisfacem și îndeplinim. Până aici, totul este firesc. Lucrurile se complică atunci când imaginea despre cum arată o relație bună nu prea are legătură cu realitatea. Și asta pentru că cerem prea mult. Sau chiar imposibilul. Uite clasicele așteptări nerealiste pe care psihologii le aud de la pacienții lor.

„Partenerul trebuie să știe care sunt nevoile mele'

Femeile reclamă o mulțime de nevoi și au pretenția ca bărbatul să le intuiască. 'Ar trebui să știe că am nevoie de o îmbrățișare atunci când sunt cu moralul la pământ', 'Ar trebui să știe că sunt epuizată când ajung acasă de la serviciu și să nu lase vasele nespălate'. Hai să îți spunem ceva: intuiția este de genul feminin. Asta înseamnă că bărbații nu prea o au. În al doilea rând, dacă nu îți satisface nevoile nu înseamnă că este ignorant și că nu îi pasă de tine. Doar că nu observă unele lucruri. Și dacă tu o să taci și nu o să-i împărtășești ce aștepți de la el, nici n-o să primești.

„Nu este perfect compatibil cu mine'

Suntem – din fericire – diferiți. Avem personalități diferite. Iar ca să ai o relație bună nu e musai să fiți întru totul de acord, asupra tuturor problemelor și aspectelor vieții. Dacă vă certați nu înseamnă că nu vă potriviți ca și cuplu. Este vorba mai degrabă despre cum vă certați și cât de repede vă împăcați. Într-un cuplu sănătos partenerii își cer scuze reciproc după maxim o jumătate de oră și merg mai departe.

'Suntem un cuplu și trebuie să ne petrecem tot timpul împreună'

Exagerezi, serios exagerezi! Adică tu cum vezi asta? În afara orelor petrecute la servici, în rest vrei să stați permanent lipiți unul de altul, ochi în ochi și mână în mână?! Sperăm că după perioada de izolare te-ai vindecat de pretenția asta… A sta permanent împreună nu este suprema dovadă de iubire. Este bine (chiar sănătos pentru relație) ca fiecare să aibă propriile interese și proprii prieteni. Ba chiar și să petreacă timp singur este bine. Păstrați fiecare câte o bucățică de viață care vă aparține numai vouă.

„Trebuie să depună eforturi pentru menținerea relației'

Iar greșești… Rău de tot! O relație bună nu are nevoie de niciun efort. Dacă sunteți compatibili cu adevărat nu sunt necesare „munci' grele în fiecare zi. Sigur, viața oferă și provocări, laptele și mierea își mai reduc uneori debitul. Dar nici măcar în acele situații nu se pune problema eforturilor. Dacă relația este bună.

Foto: 123rf

Citeste și:

Contactul sexual în timpul menstruației, periculos sau nu? „Se știe foarte clar că există o cantitate de sânge care ajunge în cavitatea abdominală'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii