Artistul folk Doru Stănculescu a murit

Cunoscutul interpret de muzică folk avea 71 și era, de puțin timp, și bunic. Vestea decesului acestuia a fost anunțată pe rețelele de socializare de multe nume mari din domeniul muzical.

Doru Stănculescu este unul dintre numele importante ale muzicii românești, mai ales când vine vorba despre muzica folk. Cu un look unic, inegalabil, Doru Stănculescu era imediat recunoscut după ochelarii săi rotunzi, mustața mereu aranjată și nelipsitele chitara și muzicuța. Și, bineînțeles, după voce.

Conform Radio România, Doru Stănculescu a debutat cu melodia „Ion Crâșmaru', pe versuri de Octavian Goga. El a realizat și muzica pentru filmul „Porțile albastre ale orașului'.

Primul material discografic al cântăreţului a fost editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. Pe acesta se află câteva dintre melodiile care l-au făcut cunoscut, precum „Şambala', „Ion Vodă Cumplitul', „Ai, hai…', „Ecou de romanţă' și „Fără petale'.
A fost unul dintre membrii fondatori ai Cenaclului Flacăra și a rămas o parte importantă a acestei mișcări până la final. Și, nu în cele din urmă, a fost fratele cântăreței Mihaela Mihai.

Mesajele familiei și ale prietenilor îndurerați

Doru Stănculescu devenise de curând bunic și cu o seară înainte fusese la o petrecere în cinstea nepoțelului. Fiul acestuia, Mihai Stănculescu, a declarat pentru Libertatea: „Chiar ieri a fost la petrecerea fiului meu, însă a plecat mai devreme, spunea că vrea să se odihnească. Am chemat o maşină şi, după ce m-am asigurat că a ajuns acasă, m-am liniştit. Astăzi însă, am văzut că nu mai răspunde la telefon, aşa că am rugat un prieten care locuieşte în apropiere să verifice ce se întâmplă. Nici la uşă nu a răspuns. Am ajuns de urgenţă la el şi, după ce am spart uşa, l-am găsit fără suflare'.
„A plecat dintre noi Doru Stănculescu (Prezidente), (71 ani). Dumnezeu să-l odihnească și să-i lumineze calea. Condoleanțe familiei', a scris Nicu Alifantis.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-Emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!', a anunțat prietenul acestuia, Eugen Avram.

Scriitorul Radu Paraschivescu a scris, de asemenea, un mesaj emoționant. „E o zi fără petale. Porţile albastre ale oraşului s-au închis. S-au deschis cele ale cerului. Pentru Doru Stănculescu', făcând trimitere la muzica filmului „Porțile albastre ale orașului', pe care a  realizat-o marele artist.

Citește și: Interviu jucăuș cu… Pavel Bartoș

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri