Armonie in dormitor si nu numai…

Dragostea fizica reprezinta cea mai profunda comunicare intre femeie si barbat, in care sunt implicate deopotriva sufletul si trupul.
Frecventa optima a actului sexual este de: 1 – 2 zile la cuplurile tinere (18 – 30 ani), 2 -3 zile la cuplurile de 30 – 50 ani, 4 – 7 zile la cuplurile peste 50 de ani.
Raportul sexual, parte importanta a vietii de familie si a relatiei afective, ar trebui mentinut, pe cat posibil, la o frecventa adaptata varstei si starii de sanatate a partenerilor.

Echilibru, mai intai de toate

 • In timpul actului sexual, se dezvolta energii care participa la reglarea functiilor organismului si care, prin endorfinele (substante cu rol in ameliorarea durerii) elaborate la nivelul cortexului, creeaza starea de fericire, indepartand stresul si supararile.
 • Se poate vorbi de o deplina valoare reglatoare a actului sexual, generatoare de echilibru si fericire, numai intr-o casatorie (aproape) perfecta sau intr-o relatie de prietenie profunda.
 • O prietenie sau casatorie fericita presupune existenta urmatoarelor elemente: partenerii se respecta si comunica permanent, isi cunosc calitatile, defectele, obiceiurile, nevoile si sperantele, isi dezvolta permanent deprinderile comune, iar prin activitatea sociala si cea din intimitatea caminului isi ofera echilibru, protectie si fericire.
 • De asemenea, partenerii trebuie sa isi ingrijeasca starea de sanatate fizica si psihica, printr-un regim de viata corect impartit intre munca, distractie si odihna, avand la baza o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritiv (proteine, glucide, lipide, vitamine,
 • minerale). O conditie esentiala este si evitarea fumatului si a consumului de alcool.

Placere "premeditata"

 • In ultima vreme, multe cupluri tinere, implicate intr-o activitate sociala intensa, asociata consumului de alcool si fumatului, se comporta asemenea unor cupluri varstnice, cu raporturi sexuale la cateva luni sau chiar ani. Acestora le reamintim ca relatiile sexuale implinite, in care ambii parteneri au orgasm, sunt cele care asigura reconfortarea fizica si psihica.
 • Raportul sexual trebuie pregatit printr-o atitudine tandra, cu mangaieri si cuvinte de iubire din partea ambilor parteneri.
 • Durata optima a actului sexual este de circa 15 – 30 min – timp suficient pentru ca stimulii erogeni porniti din zonele sexuale sa realizeze tensiunea necesara producerii orgasmului.
 • Pentru obtinerea duratei dorite, dupa inceperea actului sexual propriu-zis se fac miscari lente, de amplitudine variabila, intrerupte de perioade achinetice (intreruperea miscarilor copulatorii), in care partenerii se mangaie, se saruta si isi vorbesc.
 • In momentul in care femeia se apropie de punctul culminant al placerii, se poate creste frecventa si amplitudinea miscarilor, incercand sa se obtina astfel un orgasm simultan.
 • O alta metoda de prelungire a raportului sexual este cea bazata pe programarea duratei (inainte de inceperea actului) – de exemplu, conform principiului ca oricine si-a programat timpul de trezire, la ora dorita s-a trezit fara ceas desteptator.
 • Daca prin aceste doua tehnici nu se obtine prelungirea actului sexual, trebuie sa ne adresam unui medic specialist.

Potrivit studiului nostru, efectuat pe un numar de 10.000 femei, se constata urmatoarele:

 • 3% dintre femei raman virgine din motive de boala sau educatie (pareri nefavorabile despre actul sexual, induse de bunici, parinti, conflicte in familie);
 • 70% isi incep viata sexuala la casatorie, procent care tinde sa scada semnificativ si rapid in ultimii ani;
 • Dintre femeile casatorite, 90% au realizat mariajul din iubire, celelalte – sub presiunea familiei sau a unor conditii precare de existenta. In randul celorlalte (10%) se afla majoritatea femeilor frigide (nu doresc actul sexual, le produce repulsie si nu percep placere erotica).
 • 40% din femeile casatorite nu au orgasm pana la 30 de ani; dintre acestea, 20% reusesc sa-l obtina dar, de obicei, dintr-o alta relatie.

Atentie!

 • Consecintele absentei raporturilor sexuale sunt multiple atat pe plan psihic, cat si fizic.
 • La majoritatea persoanelor aflate in aceasta situatie se constata o imbatranire precoce, stari nevrotice anxios-depresive, o nemultumire generala fata de propria existenta.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Dragoste & Sex