Ardeiul iute, remediu incredibil pentru cancer! Iată cum acționează

Ardeiul iute, remediu incredibil pentru cancer! Iată cum acționează

Cancerul este una dintre cele mai grave boli din lume și un număr foarte mare de oameni își pierd viața anual din această cauză. Din nefericire, până la această oră nu s-a descoperit un leac miraculos pentru cancer, ci doar prevenția este cea mai bună armă împotriva apariției lui.

Cu toate acestea, de-a lungul tipului cercetătorii au făcut mai multe studii pentru a descoperii remedii pentru această boală necruțătoare. Potrivit unei cercetări recente, s-a descoperit că o substanţă regăsită în ardeiul iute ajută la eliminarea celulelor canceroase. Capsaicina, ingredientul activ din ardeiul iute, înconjoară celulele canceroase şi le determină să se autodistrugă, conform cercetătorilor de la Ruhr University din Bochum, Germania.

Ardeiul iute, leac pentru cancer

Astfel, substanţa care dă gustul iute ardeilor poate declanşa anumite mecanisme în membrana celulară care înconjoară celulele canceroase, scrie feminis.ro. Mai mult, Lea Weber, cercetătorul care a condus acest studiu, arată cum capsaicina este capabilă să inducă distrugerea celulelor canceroase. În plus, această substanță poate să oprească dezvoltarea acestora în cazul a numeroase tipuri de cancer, în timp ce celulele normale rămân nevătămate.

Capsaicina declanşează un receptor numit TRPV1, care influenţează în mod direct substanţele cu care celulele canceroase se hrănesc. Cu toate acestea, există și un inconvenient. Specialiștii susțin că nu poţi beneficia de efectele capsaicinei dacă mănânci pur şi simplu ardei iute mai mult. Aceasta trebuie să fie introdusă într-o tabletă care să completeze tratamentul împotriva cancerului, alături de alte medicamente care ţintesc celulele canceroase.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum tratezi durerile de spate?

N-o să vă vină să credeţi la ce e bună aspirina

Este sezonul căzăturilor pe gheaţă. Învaţă să acorzi primul ajutor

Vezi și care este cea mai bună reteta de dulceata de ardei iute

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate