Anexita nu este cistită

De ce este important să știi că anexita nu e cistită? Pentru a avea parte de tratamentul potrivit și a evita complicațiile ulterioare pe care fiecare dintre acestea le poate avea.

Anexita este „răceala la ovare', nu cistita

Anexista și cistita sunt două afecțiuni ale unor organe situate în vecinătate. Au și manifestări asemănătoare, astfel că sunt foarte des confundate și tratate greșit. Tocmai de aceea este important să ceri ajutorul medicului și să eviți tratarea fără recomandare de specialitate.

De regulă, cistita este confundată cu ceea ce în trecut era cunoscută drept „răceala la ovare', care apărea în timpul sezonului rece. Însă această afecțiune este, de fapt, anexita. Dacă pe vremuri se spunea că putem răci în zona intimă din cauza expunerii la frig, studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că anexita apare din alte motive. Cel mai frecvent dintre acestea este o infecție bacteriană a organelor genitale feminine, transmisă, de regulă, pe cale sexuală. O legătură există, și anume faptul că odată instalată boala, simptomele acestea pot fi agravate de statul prea mult în frig, în haine necorespunzătoare vremii.

Principalele simptome includ:

  • durere în partea de jos a abdomenului
  • usturime la urinare
  • sângerări între menstruații
  • dureri în timpul actului sexual.

Netratată, infecția se poate acutiza și provoca infertilitate, sarcini extrauterine sau abcese ale trompelor uterine.

Medicul este cel în măsură să ofere cel mai potrivit tratament care include, de regulă, antibiotice.

Cistita, afecțiune a tractului urinar

Cistita este diagnosticată de medicul urolog, nu ginecolog. Este importantă consultația medicală de specialitate pentru că infecția se poate răspândi în rinichi.

De regulă, la fel ca în cazul anexitei, vorbim despre o infecție bacteriană. Însă pot fi și cauze neinfecțioase care duc la inflamarea tractului urinar.

În cazul cistitei poate apărea:

  • sângerare în timpul urinării
  • (de asemenea) durere în timpul actului sexual
  • dureri lombare
  • febră

În ambele cazuri, igiena locală este foarte importantă. În plus, bea lichide, urinează frecvent și nu folosi produse care să irite zona intimă.

Citește și: Norovirus, infecție prezentă în medii închise

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate