Am aflat de la cititoarele Avantaje: trucuri eficiente pentru a ieși din situații de criză

De-a lungul anilor, cititoarele Avantaje ne-au împărtășit din experiența lor de viață, ne-au dat sfaturi și ne-au dezvăluit trucurile eficiente care te ajută în situații de criză când nimic pare că nu funcționează. 

Află din experiența cititoarelor Avantaje câteva trucuri pentru a-ți păstra hainele într-o stare excelentă:

  • Puloverele strâmte pot căpăta forma dorită astfel: umple o jumătate de lighean cu apă călduţă, adaugă mult balsam de păr şi lasă puloverul la înmuiat peste noapte.
  • Pantaloni negri decoloraţi? După ce îi speli, adaugă o cană de cafea tare în apa de limpezire. Funcţionează!
  • Vin roşu pe cămaşa albă? Şterge prin tamponare pentru a elimina excesul, pune-o în apă şi toarnă multă sare. După ce sarea se face roz, toarnă încet apă fierbinte pe pată.
  • Te strâng pantofii din piele de căprioară: perie-i cu puţin suc de lămâie, apoi ţine-i câteva secunde deasupra unui vas aburind.
  • Elimină mirosul de fum de țigară din haine prin înmuiatul într-un vas cu apă și cu 3-4 aspirine dizolvate în ea. După câteva ore vor fi ca noi.

Pentru a putea purta o cămaşă minunat încreţită sau a salva o pereche de pantaloni care arată ca şi cum ai fi dormit în ei, trebuie să știi cum să le calci perfect:

  • Cămăşi. Verifică fierul de călcat-să nu aibă talpa murdară de arsură şi începe cu gulerul, apoi cu umerii. Urmează în ordine: interiorul şi exteriorul manşetelor, mânecile, începând cu deschiderile, şi la final piepții și spatele.
  • Întoarce-i pe dos şi calcă buzunarele, pentru a evita temuta imprimare a buzunarelor. Întoarce-i pe faţă şi calcă linia taliei, apoi împăturește-i pe lungime, aliniază cusăturile, și calcă fiecare picior întâi interiorul apoi exteriorul.
  • Poți scăpa de cute însă și fără călcat adaptând un truc îndrăgit de editorii de modă: abureşte-ţi hainele. Dacă nu ai un vaporizator profesional, agaţă-ţi hainele în baie, dă drumul la apă fierbinte şi lasă aburii să facă restul.

Foto: Shuterstock

Citește și:

Ce-ați schimba dacă v-ați întoarce cu 20 de ani în trecut?

Tu știi ce putere magică au kusudamele?

Cele mai frumoase grădini zoologice unde trebuie să mergi cu copiii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii