Alimente care reduc stresul

Stresul face parte din viața noastră de zi cu zi, însă asta nu înseamnă că  trebuie să-i acceptăm prezența constantă. Include în alimentație acele alimente care reduc stresul, astfel încât să te deconectezi repede de la probleme.

Varza este unul dintre alimentele care reduc stresul

Scapa de stres prin alimentație

Atunci când suntem stresați, în organism se produce o schimbare foarte importantă: cortizolul, cunoscut și sub denumirea de 'hormon al stresului' crește peste limitele normale. În parametri normali, cortizolul este considerat esențial pentru supraviețuirea speciei, pregătind organismul pentru un potențial conflict. Atunci când limita este depășită (pentru că organismul este supus constant unor potențiale pericole, nu doar fizice, cât emoționale) apar alte probleme: crește tensiunea, au loc dereglări digestive, se poate instala depresia.

Ce rol joacă alimentele în acest context? Cantitatea de cortizol fiind eliberată de glandele suprarenale, este important să consumi alimente care să ajute la reglarea acestor glande.

Țelina, pe lista cu alimente care reduc stresul

Se scrie din străbuni că țelina este un aliment eficient pentru scăderea tensiunii arteriale. De altfel, țelina conține substanțe care relaxează organismul și ajută la reducerea cantității de hormoni de stres. Iar consumat înainte de culcare, ajută la un somn odihnitor.

Varza

Se încadrează în categoria alimentelor care ridică moralul, datorită transformărilor pe care le produce în organism. În plus, datorită vitaminelor antioxidante A, C și E, varza are un efect evident de reducere a stresului.

Usturoiul

Pentru unii este un aliment care nu lipsește din mâncăruri, ceea ce este foarte bine! Și asta pentru că usturoiul conține o substanță detoxifiantă, cunoscută sub numele de alicină, care ajută la scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale.

Semințele de floarea-soarelui

În perioadele dificile, în organismul se produc numeroase transformări, printre care și scăderea cantităților unor substanțe nutritive precum potasiu, zinc, complexul de vitamine B. Ei bine, semințele de floarea-soarelui conține toate aceste substanțe benefice pentru organism.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii