Alimente care pot declanșa cancer: ar trebui să nu le mai consumați!

Știm deja un adevăr dureros: cancerul este o mare amenințare pentru viața noastră, dar suntem conștienți că anumite alimente pe care le consumăm în fiecare zi pot declanșa cancer?

Iată o listă cu 21 de alimente care cauzează cancer pe care, probabil, le consumi aproape în fiecare zi.

Conserve

Majoritatea conservelor conțin o substanță chimică numită bisfenol-A sau BPA. Bisfenolul A este o substanță toxică ce prezintă motive de îngrijorare deosebite din cauza afectării negative a sistemului endocrin. Din cauza efectelor sale periculoase, BPA a fost deja restricționat în mai multe produse din UE.

Sucuri acidulate

Sucurile, pline cu zahăr, sunt o cauză principală a obezității la nivel național și pot duce la inflamație, o cauză principală a declanșării cancerului, rezistență la insulină și boala de reflux gastro-esofagian.

Somon de crescătorie

Somonul de crescătorie este hrănit cu substanțe chimice și poate fi contaminat cu antibiotice, pesticide și alți agenți cancerigeni recunoscuți.

Popcornul la microunde

Pungile de floricele de porumb făcute la microunde conțin acid perfluorooctanoic, o toxină legată de infertilitatea la femei și care poate crește riscul de cancer de rinichi, ficat, pancreas și testicul. Majoritatea floricelelor folosesc ulei de soia care poate provoca probleme la stomac și erupții cutanate.

Carnea procesată

Carnea procesată, cum ar fi cârnații, salamul, hot-dog-urile și baconul, conțin numeroase substanțe chimice și conservanți care sunt extrem de dăunătoare sănătății.

Chipsuri

Chipsurile de cartofi sunt bogate în elemente nocive pentru creșterea excesivă în greutate, iar grăsimile trans și sarea pot cauza colesterol și hipertensiune arterială.

Uleiuri hidrogenate

Uleiurile hidrogenate sunt adesea dezodorizate și colorate pentru a arăta atrăgător. Conțin niveluri ridicate de acizi grași Omega-6, care pot provoca boli de inimă și diverse tipuri de cancer, în special cancer de piele.

Afumăturile și murăturile din comerț

Alimentele afumate conțin cantități considerabile de gudron, care este un cancerigen cunoscut. Legumele murate industrial conțin nitrați și, de asemenea, coloranți, și sunt asociate cu rate mai mari de cancer colorectal și de stomac.

Făină albă procesată

Rafinarea cerealelor distruge nutrienții naturali și îi conferă o rată glicemică foarte mare, care poate crește rapid nivelul zahărului din sânge și al insulinei.

Alimente modificate genetic

Un studiu realizat de Institutul Rowett a constatat că TOȚI șobolanii, hrăniți cu alimente modificate genetic au dezvoltat leziuni ale sistemului imunitar, creșteri celulare precanceroase, plus creier și ficat mai mici.

Zahăr rafinat

În 1931, germanul Otto Warburg, laureatul Nobel pentru medicină, a descoperit pentru prima dată că tumorile și cancerele folosesc zaharuri pentru a se hrăni și pentru a prolifera.

Îndulcitori artificiali

Dovezi tot mai multe au scos la iveală faptul că substanțele chimice care compun îndulcitorii artificiali se descompun în organism ca o toxină mortală numită DKP, care poate provoca tumori canceroase, în special tumori cerebrale.

Alimentele… dietetice

Alimentele dietetice sunt toate procesate chimic și, în general, conțin aspartam, substanță care provoacă multe boli precum cancer, malformații congenitale și probleme cardiace.

Alcoolul

Un consum moderat de alcool nu face rău organismului, dar consumul excesiv este cauza principală a insuficienței cardiace, a accidentului vascular cerebral, plus poate duce la apariția cancerului de sân la femei și a altor afecțiuni.

Carnea roșie

Studiile au descoperit că un consum de carne roșie zilnic, chiar și în cantitate mică, crește riscul unui bărbat de a muri de cancer cu 22% și al femeii cu 20%.

Fructe non-ecologice

Fructele neecologice sunt contaminate cu unele pesticide foarte periculoase, cum ar fi organofosfații și atrazina, care provoacă probleme grave organismului afectând, în special capacitatea noastră de reproducere.

Mâncarea semipreparată

Multe ingrediente din mesele semipeparate sunt foarte procesate, ceea ce poate perturba echilibrul acizilor grași Omega-3 și Omega-6 din organism, ducând astfel la inflamație generală, o cauză frecventă a cancerului.

Supa instant

Asemenea mâncărurilor semipreparate, supa instant poate fi foarte periculoasă pentru sănătate. Toate substanțele din plic sunt dăunătoare sănătății.

Chifle de burger cumpărate din magazin

Acest tip de chifle poate declanșa cancer, deoarece folosește adesea făină bromatată, care conține bromat de potasiu, o substanță chimică legată de tulburările sistemului nervos. De fapt, un astfel de ingredient este interzis în unele țări din UE, Canada și Brazilia.

Biscuiți cu aromă

Dacă doriți să stați departe de cancer, atunci poate fi necesar să evitați mărcile de biscuiți din magazin, care includ zahăr, uleiuri hidrogenate și arome artificiale.

Cartofi prăjiți congelați în pungă

Din cauza amidonului din cartofi și a uleiurilor de prăjire de calitate scăzută, cartofii prăjiți congelați nu sunt o alegere bună pentru sănătate.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului