Alifia neagră, remediul anticancer care “mănâncă” pielea

Atunci când li se pune diagnosticul cancer', oamenii sunt dispuși să încerce orice numai să scape de cumplita boală. Din păcate, adesea nu se gândesc că remediile pe care și le administrează fără acordul medicilor le pot face mai mult rău decât bine.

alifia neagra

Conform www.dailymail.com.uk, într-o astfel de situație s-a aflat o femeie din Marea Britanie care a fost diagnosticată cu carcinom bazocelular, cel mai comun tip de cancer de piele. Acest tip de cancer este relativ ușor de tratat și foarte rar cauzează deces.

Cum se tratează carcinomul bazocelular

Intervenția chirurgicală recomandată în astfel de cazuri este tehnica micrografică Mohs, prin care dermatologul îndepărtează cu bisturiul partea vizibilă a tumorii. Apoi, din pielea rămasă, decupează straturi subțiri pe care le analizează din punct de vedere histopatologic până când ajunge la stratul care nu mai conține nicio urmă de celulă canceroasă.

Speriată de cicatricile pe care intervenția i le-ar fi lăsat pe nas și pe frunte, femeia a apelat la o alternativă naturistă. Mai exact, la așa-numita alifie neagră.

Ce este alifia neagră

Alifia neagră este un remediu ce conține, printre altele clorură de zinc, cunoscută pentru acțiunea sa corozivă. Alifia a  fost folosită în anii 1900 pentru tratarea alunițelor, cicatricelor sau cancerului de piele. Ea arde țesutul și favorizează formarea unei escare.

Prima consecință nedorită a administrării acestei alifii a fost umflarea ochiului. Tratamentul' a fost, evident, însoțit și de dureri. Într-un final, s-au format escarele, care s-au desprins singure după aproximativ 3 săptămâni.

Despre cicatricea care i-a rămas pe nas, femeia spune că este un crater' prin care se vede clar cartilajul nasului și prin care aproape că poate trage aer.

Imaginile sunt înspăimântătoare, iar concluzia este una singură: nu vă administrați remediile fără acordul medicului specialist. Aveți toate șansele să vă faceți mult rău, nicidecum să vă vindecați.

În filmulețul de mai jos puteți vedea cum a evoluat cancerul de piele de care suferea femeia după administrarea alifiei negre.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate