Alege cu grijă strategia de remodelare corporală

femeie-care-mananca-sanatos

Valentin Vasile este antrenor de fitness care a făcut o pasiune pentru modul în care poate fi remodelat corpul uman, folosindu-ne doar de exerciții fizice și de alimentație.

Este specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate. Este autorul cărții 'Stil de viață, nu dieta!' și antrenor personal la Revvolution Studio. Câteva recomandări ale sale te vor face să privești mai relaxat ideea de a-ți remodela corpul.

Pierderea în greutate şi remodelarea corporală sunt obiective care pe termen lung nu pot fi atinse cu ajutorul niciunei diete din lume, ci doar prin schimbarea definitivă a obiceiurilor nutriţionale şi adoptarea sportului ca stil de viaţă.

valentin-vasile

Valentin Vasile

Cum arată un plan de alimentație corect

Planul de alimentaţie pe care îl adopţi este unul bine făcut dacă ia în considerare atât scăderea grăsimilor corporale, creşterea procentului de masă musculară, cât şi diminuarea grăsimilor din sânge, scăderea nivelului colesterolului rău şi creşterea nivelului colesterolului bun, creşterea nivelului de energie ş.a.m.d.

Cele mai multe planuri de alimentaţie care sunt astăzi la modă sunt create să ajute oamenii să scadă în greutate cât mai repede, cu orice preţ. Chiar cu preţul sănătăţii lor pe termen lung şi capacităţii de a performa fizic şi intelectual. În concluzie, orice plan de alimentaţie care se concentrează doar pe unul din obiectivele enumerate mai sus implică riscuri majore pe termen lung, pe care nimeni nu ar trebui să şi le asume.

Un plan de alimentaţie nu trebuie construit pentru a fi un bun instrument de marketing pentru specialistul care îl recomandă, ci pentru a îmbunătăţi felul în care arată, sănătatea şi performanţele persoanei care îl urmează. Așadar, alegeți-vă strategia alimentară cu grijă și puneți preț pe sănătate.

Ori de câte ori un fel de mâncare te face să te simţi vinovat sau frustrat, balonat sau constipat, nu încerca să amorţeşti aceste senzaţii cu pastile. Orice simptom pe care îl ai imediat după masă este un semnal pe care corpul ţi-l transmite pentru a-ţi spune dacă alimentele pe care i le-ai dat îl hrănesc şi îl ajută să funcţioneze optim sau, dimpotrivă, îl încarcă cu depozite de grăsime şi îl obligă să le acumuleze.

Principalul motiv pentru care ne îngrășăm

Singurul motiv pentru care numărul de persoane cu probleme de greutate este în creştere în fiecare zi este că am uitat să ne „ascultăm corpul. Dacă îi dai ocazia, acesta îţi va spune ce e bine şi ce nu e bine să pui în farfurie. Corpul uman este un mecanism extrem de complex, programat să supravieţuiască, iar dacă primeşte hrană de calitate va deveni în mod firesc suplu şi sănătos.

Nu cred în tiparele prestabilite ale societăţii pentru a defini ce este frumuseţea fizică. Consider că frumoasă este o persoană care are un stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Alimentaţia curată, suficient de diversificată ca să poată oferi corpului tău toţi nutrienţii de care are nevoie, şi sportul adoptat ca parte a stilului de viaţă, te vor duce negreşit către cea mai frumoasă formă posibilă a corpului tău.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate