Aimee Iacobescu, declarații tulburătoare înainte de a înceta din viață: „Nu vreau să mor, așa cum mă condamnați”

 

Actriţa Aimee Iacobescu a murit, după o luptă grea cu cancerul. Ultima perioadă din viața ei nu a fost deloc ușoară. Starea ei de sănătate s-a agravat treptat, dar nici probleme personale nu au ajutat-o prea mult.

După ce a fost diagnosticată cu cancer, Aimee Iacobescu a fost nevoită să urmeze un tratament costisitor, cate era parțial compensat și pentru care plătea peste 3.000 de lei. Această sumă era de fapt toată pensia și indemnizația actorilor, conform spynews.ro. Singura ei speranță a fost indemnizaţia de merit, în valoare de 3.500 de lei, sumă care provenea exclusiv de la bugetul de stat.

Astfel, contribuțiile actriței ar fi ajuns la suma de la 3.000 de lei şi ulterior la 5.500 de lei (2.000 de lei pensie + 3.500 indemnizație de merit).

Aimee Iacobescu, declarații tulburătoare înainte de a înceta din viață

În vara anului trecut, Aimee Iacobescu părea că se simte mai bine, însă în ultima perioadă starea ei se agravase considerabil.

„Nu vreau să mor, așa cum mă condamnați!', spunea Aimee Iacobescu, în urmă cu ceva timp pentru ziarul Ring.

Aimee Iacobescu a murit

Marea actriță a încetat din viață la vârsta de 71 de ani.

„Cred că m-am născut pentru actorie. Pe partea profesională mă consider norocoasă pentru că întotdeauna am avut publicul lângă mine. Nu am să renunț niciodată la Național, acolo am început și tot acolo vreau să mor. Poate unicul lucru care te consolează ca actor în România este modul în care te privesc oamenii pe stradă. Mă doare că teatrul și-a pierdut magia. Când intrai în teatru, uitai tot.(…) În ceea ce mă privește, mi-am iubit toate rolurile și am încercat să fiu cât se poate de sinceră, pentru că sinceritatea, naturalețea reprezintă cheia fiecărui rol. (…) Am căpătat maturitatea, experiența și energia care ar fi fost păcat să se piardă în așteptări inutile. Dacă în teatru convenția este acceptată de spectator, la film el se așteaptă să vadă viață netrucat', spunea actrița Aimee Iacobescu, despre cariera ei.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Aimee Iacobescu a murit! Actrița se simțea rău de ceva vreme și slăbise mult: „Am ajuns la 50 de kilograme'

Aimee Iacobescu a murit. Actrița avea 71 de ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri