Aimee Iacobescu a murit. Actrița avea 71 de ani

Aimee Iacobescu a murit

Lumea cinematografiei din România este în doliu. Actrița Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani.

După ce a dus o luptă dură împotriva cancerului, Aimee Iacobescu a încetat din viață. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al UNITER, potrivit adevarul.ro.

Actrița Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani

Cunoscută în special pentru rolul Domniţei Ralu din seria “Haiducii”, Aimee Iacobescu a fost una dintre cele mai iubite și mai apreciate actrițe din România. Aceasta a absolvit în anul 1968 secția de Actorie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale' din București (IATC), la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenți Octavian Cotescu și Laurențiu Azimioară.

Chiar dacă în acea perioadă locurile erau foarte puține la actorie, mai ales pentru fete, Aimee Iacobescu a reușit să intre din prima la facultate, alături de fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu. Deși fratele ei a părăsit țara și a decis să se stabilească la Paris, Aimee Iacobescu a rămas în România, unde a reușit să își construiască o carieră de succes. A jucat într-o mulțime de piese de teatru și filme, iar în anul 2004, aceasta a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – “Arta Spectacolului”, “în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, distincție oferită de către Ion Iliescu.

Foto: libertatea.ro

Citește și:

Lucrurile pe care prințul Charles le are mereu în bagaj atunci când vine în România

Adevărul despre starea de sănătate a Ionelei Prodan! Cum a reacționat Anamaria când a aflat diagnosticul dat de medici

Julie Christie, actrița care a spus „DA' la 66 de ani. De ce s-a căsătorit abia după 28 de ani de relație?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete