Ziua Tatălui, o sărbătoare altfel

Adrian Cîlţan si fiica

Ziua Tatălui

Nu știu daca sunt un meşteşugar al cuvintelor ca să pot vorbi pentru sărbătoriţii zilei: pentru taţi. Nu ştiu nici dacă se cade să vorbesc eu despre aceşti bărbaţi minunaţi şi bucuriile pe care le aduc ei copiilor lor, cu fapte, cu vorbe ori, deseori, chiar cu tăceri.

Nu ştiu ce aş putea spune mai mult despre ei, despre taţi, decât ceea ce simt despre suflet și despre sentimente, care pot fi la fel de bine ale lor, ca şi ale mele. Ştiu că suntem puternici nu pentru că nu cădem niciodata ci pentru ca ne ridicăm mereu.

Ştiu că suntem bogaţi nu pentri că debordăm de conturi bancare ci pentru că lăsăm o urmă a trecerii noastre prin timp. Ştiu că suntem învăţaţi nu pentru că avem doctorate şi diplome, ci pentru că putem împărtăşi ceea ce ştim copiilor noştri.

Ştiu că fiecare am trăit ce am avut de trăit, ca suntem taţi cum ne-am priceput mai bine, unii de nota zece, alţii de opt, alţii de mai puţin, dar pentru fiecare dintre noi, copiii îşi au casa în mijlocul inimii noastre.

Sunt departe de a fi un tată perfect, asta ştiu, dar aş vrea ca al meu copil să simtă şi el că, oricând, va găsi la mine înţelegere şi acceptare. Şi liniştea de care va avea nevoie în faţa lumii.

Ziua Tatălui mi se pare că este despre acest fel de oameni. Despre oamenii care aduc linişte.

Autor: Adrian Cîlțan

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse