Ai divortat? Cum iti pregatesti copilul pentru o noua relatie?

Ai divortat? Cum iti pregatesti copilul pentru o noua relatie?

Atunci cand un nou-venit intra in cadrul familial, copilul este posibil sa se simta amenintat, sa traverseze stari de gelozie, frustrare, furie si panica.

De aceea, este indicat sa vorbesti mai mult cu cel mic, sa il asiguri ca aceasta relatie nu va pune in pericol dragostea pe care tu o ai pentru el.

‘’Atunci cand in tabloul familial apare o persoana noua, copilul va fi ajutat sa inteleaga, din timp, cu rabdare, ca acest eveniment nu va periclita in niciun fel relatia pe care o are cu parintii sai naturali.

El trebuie sa stie ca parintii il vor iubi la fel de mult, indiferent de relatia pe care o are un parinte cu celalalt si de viitoarele relatii in care fiecare se va implica dupa divort’’ spune psihologul Elena Ceciu

In construirea unei relatii dintre noul tau partener si copil este foarte important mesajul pe care il transmiti tu.

Este bine sa incerci sa demarezi activitati in care sa va implicati toti trei, pentru ca cei doi sa isi descopere punctele comune, nevoile si obiceiurile.

De asemenea, poti sa ii explici ca are libertatea de a alege, inca de la inceput, sa il asiguri ca partenerul tau nu doreste sa ii cucereasca universul, ci sa-i devina un posibil prieten.

Este important sa ii oferi dreptul propriilor decizii in ceea ce priveste viata sa, daca vrei ca relatia dintre viitorul parinte vitreg si el sa aiba sanse.

Citeste si Participa la intalnirea Intre noi, parintii – de vorba cu Aurora Liiceanu!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii in familie