Actrita Jane Seymour se alatura luptei impotriva fibrilatiei atriale

Actrita Jane Seymour se alatura luptei impotriva fibrilatiei atriale
Despre fibrilatia atriala (FA)

Fibrilatia atriala este cel mai des intalnita aritmie la nivel mondial, unul din patru adulti peste 40 de ani dezvoltand FA in timpul vietii.

FA determina un ritm neregulat, adesea fie prea rapid, fie prea lent, al batailor inimii. Persoanele cu FA au un risc de cinci ori mai mare de a suferi un AVC (accident vascular cerebral) decat cele fara FA, iar AVC-urile datorate FA tind sa fie mult mai severe si debilitante decat AVC-urile ce nu sunt cauzate de FA.

Multe AVC-uri asociate FA pot fi prevenite printr-un control adecvat, insa multi pacienti nu constientizeaza riscul la care sunt expusi si nu iau masuri de prevenire.

 Actrita Jane Seymour

Actrita Jane Seymour invita publicul sa voteze, incepand de astazi, proiectele care pot contribui la constientizarea legaturii dintre fibrilatie atriala (FA) si accident vascular cerebral (AVC). Fibrilatia atriala este cea mai frecventa tulburare a ritmului cardiac din lume, cauzand circa 3 milioane de AVC-uri anual. Seymour, care s-a confruntat personal cu efectele tragice ale AVC-ului datorat FA, si-a luat angajamentul de a sustine campania 1 Mission 1 Million – Getting to the Heart of Stroke, prima initiativa de acest fel avand ca subiect constientizarea bolii.

Initiativa globala ofera finantare de pana la 1 milion de euro unor proiecte care corespund obiectivului principal al campaniei, acela de a preveni pana la 1 milion de AVC-uri datorate FA prin campanii de informare. Proiectele castigatoare vor fi alese de catre public, in urma votului online. Initiativa este sprijinita de peste 40 de organizatii din intreaga lume si este sponsorizata de catre Boehringer Ingelheim.

 „M-am alaturat campaniei 1 Mission 1 MillionGetting to the Heart of Stroke din motive foarte personale. Mama mea a avut fibrilatie atriala si a facut accident vascular cerebral”, a declarat Jane Seymour, ambasadorul 1 Mission 1 Million. „Ingrijitorii persoanelor care au suferit un accident vascular stiu cat de debilitante si inspaimantatoare sunt AVC-urile. Este nevoie ca oamenii sa se informeze cat mai bine despre FA si legatura sa cu AVC. Prin 1 Mission 1 Million, publicul se poate implica activ in prevenirea unui milion de AVC-uri printr-un simplu vot online.”

1 Mission 1 Million – Getting to the Heart of Stroke

Publicul poate vota dintre cele 184 de aplicatii 1 Mission 1 Million inscrise de persoane fizice, asociatii de pacienti, asociatii profesionale si centre medicale din 36 de tari. Fiecare inscriere de proiect propune o modalitate de a creste nivelul de informare al comunitatii cu privire la AVC datorat FA prin programe de cercetare, screening sau prin infiintarea de asociatii de pacienti si dezvoltarea de website-uri.

Printre cele 184 de aplicatii se numara si 1 Euro 1 Patient, proiect inscris de Prof. Dr. Gheorghe-Andrei Dan, seful sectiei de Cardiologie de la Spitalul Colentina, Bucuresti. Parte a programului academic FACTS, demarat in octombrie 2010 prin constituirea unui registru national al pacientilor cu fibrilatie atriala, proiectul 1 Euro 1 Patient propune si o campanie nationala de informare si educare cu privire la fibrilatia atriala si AVC.

„FA este o aritmie frecvent intalnita, unul din patru adulti de peste 40 de ani dezvoltand FA pe parcursul vietii, ceea ce inseamna ca cei mai multi dintre noi vor ajunge sa cunoasca pe cineva cu FA”, a spus Trudie Lobban, unul dintre sustinatorii campaniei si Director General Executiv al Atrial Fibrillation Association (AFA). „Este foarte important ca publicul sa ni se alature in atingerea obiectivului de a preveni 1 milion de AVC-uri la nivel mondial si sa faca diferenta votand pentru proiectele de constientizare a FA preferate la www.heartofstroke.com. AFA este una dintre organizatiile partenere ale initiativei si speram ca publicul sa fie la fel de entuziast ca si noi de aceasta cauza atat de importanta.”

Cel mai mare studiu global in domeniul fibrilatiei atriale de pana acum arata nevoia crescuta de informare
Studiul SPEAK despre FA (Stroke Prevention Education, Awareness and Knowledge), cel mai amplu si mai complex studiu efectuat pana acum (peste 3700 de pacienti) in randul pacientilor diagnosticati cu FA si care a implicat medicii care trateaza aceasta tulburare, a dezvaluit ca este nevoie de mai multa educatie sanitara cu privire la legatura dintre FA si AVC.

Principalele rezultate din studiu:
•FA are un impact negativ asupra vietii pacientilor cu aceasta tulburare.
•Daca medicii cunosc riscul AVC datorat FA, nu toate persoanele cu FA constientizeaza cu adevarat pericolul la care sunt expuse.
•Este nevoie de mai multe informatii despre riscul de AVC la pacientii cu FA si de utilizarea unor canale noi pentru a ajunge la persoanele cu FA.
•In timp si printr-o informare mai buna, persoanele cu FA au mai putine griji si un control sporit in ceea ce priveste prevenirea AVC-urilor.
•Pentru mai multe informatii accesati www.speakAF.com.

„AVC datorate FA debiliteaza si implica un risc crescut de deces dar, cel mai important, in multe situatii pot fi prevenite”, a declarat Profesorul Ariel Cohen, Spitalul Sainte-Antoine, Paris. „Sustinand proiecte stiintifice care vor creste gradul de constientizare a relatiei dintre FA si AVC, publicul are ocazia de a contribui in mod real la prevenirea AVC-urilor. Incurajez publicul sa afle mai multe informatii accesand website-ul campaniei, unde poate citi mai multe despre FA si riscul de AVC, vedea proiectele si vota pentru cele care raspund cel mai bine obiectivului de a reduce povara acestei aritmii frecvente.”

Pe langa informatiile despre cele 184 de proiecte, www.heartofstroke.com contine date utile despre factorii de risc ai AVC-urilor datorate FA si ofera suport si consiliere persoanelor care au fost diagnosticate cu aceasta tulburare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate