7 paşi care te conduc la fericire!

7 paşi care te conduc la fericire!

fericireFiecare dintre noi suntem diferite şi ce ar putea reprezenta o soluţie pentru una dintre noi, pentru cealaltă nu va avea efect, însă nu trebuie să disperam. Noi îţi oferim câteva soluţii practice pentru ca tu să te pui pe picioare cât ai zice… zâmbeşte!

1 Rămâi activă. Cercetările arată că o plimbare zilnică în mijlocul zilei, de câte o oră, ar putea să fie la fel de folositoare precum fototerapia

2 Foloseşte-te de natura. Petrece cât mai mult timp afară, în lumina naturală.

Pentru camerele tale, alege culori palide care să reflecte lumina de afară şi de câte ori ai ocazia aşază-te lângă o fereastră.

3 Încearcă sa menţii temperatura la un nivel constant.

Când îţi este frig, vei fi şi mai depresivă, de aceea ideal ar fi să păstrezi temperatura din interiorul casei tale undeva între 18 şi 21 de grade Celsius.

4 O dietă echilibrată te va ajuta. Mâncarea sănătoasă îţi va ridica şi moralul, vei sta bine şi la capitolul energie şi vei evita în acest fel să te îngraşi pe parcursul iernii.

Vitamina D este aliatul tău, de aceea încearcă să consumi cât mai multe ouă şi carne de peşte.

5 Ce ai zice de un hobby nou? Când îţi menţii mintea activă, nu mai resimţi atât de acut simptomele tulburarilor afective.

Nu contează ce hobby alegi, atât timp cât eşti ocupată să faci ceva care te ţine departe de melancolie. Poţi merge la sală sau te poţi apuca de blogging, de exemplu.

6 Socializarea este o armă puternică împotriva depresiilor sezoniere. Ce ar fi să faci un efort să păstrezi legatura cu toţi oamenii dragi ţie?

7 Comunică. Este atât de uşor să comunici în zilele noastre cu ajutorul internetului. Vorbeşte despre simptomele tale şi cu alte persoane.

Vei fi surprinsă să observi ca şi alţii se confruntă cu exact aceleaşi simptome ca şi tine. Poate formaţi un grup care să aibă rolul de susţinere morală reciprocă.Terapia de grup poate fi un remediu foarte eficient şi nu doar pentru acest tip de tulburari.

Autor: Carmen Rotaru

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii