5 semne clare că ești în pericol să treci printr-un accident vascular cerebral

Accidentul vascular ca și patologie a înregistrat o creștere alarmantă în ultimii ani. Fumatul, valoarea crescută a trigliceridelor, hipertensiunea arterială sau un nivel crescut al colesterolului sunt principalii vinovați în declanșarea unui accident vascular cerebral.

Ce este accidentul vascular cerebral?

Accidentul vascular cerebral apare atunci când un vas de sânge se sparge sau este blocat de un cheag. Din cauza acestei situații, celulele nervoase nu primesc suficient oxigen ceea ce duce la moartea zonei respective. Deși este o condiție medicală care afectează atât femeile cât și bărbații, studiile arată că 50% dintre cazurile de deces sunt înregistrate în cazul femeilor.

5 semne clare că ești în pericol să treci printr-un accident vascular cerebral

1. Oboseală bruscă
Pentru că în timpul sau în preajma declanșării unui accident vascular, oxigenarea creierului are mult de suferit, este logic să se instaleze starea de oboseală. Persoanele care urmează să treacă printr-un accident vascular pot avea stări de somnolență prelungite, pot chiar să-și piardă cunoștința.

2. Vedere încețoșată
Dacă știi că nu ai probleme cu vederea și dintr-o dată vezi în ceață sau neclar, este obligatoriu să mergi urgent la medic. Poate fi simptomul mai multor patologii, una dintre ele fiind, însă, și accident vascular cerebral.

3. Gât înțepenit
Dacă nu poți să-ți atingi pieptul cu bărbia și simți o durere care radiază prin tot capul, mergi de urgență la medic. Sigur, senzația de gât înțepenit poate fi provocată și de o poziție încorectă la birou sau de stres. În multe dintre cazuri, însă, acesta este simptomul unui accident vascular cerebral care se „pregătește' să apară.

4. Durere de cap accentuată
Deseori, durerea de cap are o cauză beningnă. Există, însă, și situații în care, apărută brusc, durerea de cap poate anunța un accident vascular cerebral. Ce „traduce' de fapt această migrenă cumplită: o creștere a tensiunii arteriale.

5. Dificultăți în mișcarea brațelor
Cu doar câteva clipe înainte de atacul cerebral, poți experimenta o lipsă de coordonare a membrelor, dar și o dificultate de mișcare. De asemenea, poate apărea o durere neobișnuită în zona umerilor. Sună medicul acum!

Credit foto: Arhiva Revista Avantaje

Stare de alerta 15 mai: ce nu avem voie sa facem din 15 mai. Lista completa a restrictiilor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate