5 lucruri pe care o femeie ar trebui să le facă pentru ea însăși. Câte ai făcut până acum?

bijuterii

Femeile ar trebui să știe să aibă grijă de ele însele înainte să se aștepte ca un bărbat să facă asta, spune un citat foarte popular printre internauți. Așadar, când ți-ai făcut ultima dată un cadou ție însăți? Dacă nu îți mai amintești momentul, e clar că a trecut prea mult de când nu te-ai mai răsfățat.

Am făcut pentru tine o listă ce conține câteva lucruri pe care orice femeie ar trebui să le facă pentru ea însăși. Știm deja că meriți aceste răsfățuri, așa că de ce tot aștepți ca ele să vină din partea altcuiva?

Cadoul pe care nu ar mai trebui să-l aștepți de la un bărbat

Niște reguli nescrise, dar și învechite ale societății spun că bărbații ar trebui să le cumpere femeilor flori, bijuterii și alte astfel de atenții. Dar oare chiar trebuie să așteptăm ca un bărbat să ne facă o astfel de bucurie în loc să ne răsplătim noi însene cu un cadou binemeritat?

Orice femeie și-ar dori una dintre bijuteriile acestea și pentru oricare dintre noi ar fi o bucurie să le vedem într-o cutie de cadou oferită de bărbatul iubit. Dar o bucurie cel puțin la fel de mare este și dacă îți vei cumpăra tu singură o pereche dintre cerceii superbi, colierele cu totul deosebite sau inelele atât de speciale. După cum vezi, fiecare dintre modele e în măsură să scoată din anonimat orice ținută, iar tu meriți pe deplin o astfel de piesă.

Cum să te binedispui singură

Studiile au arătat că o vază cu flori proaspete în casă te ajută să-ți îmbunătățești starea de spirit. Nu aveam nevoie neapărat de un studiu care să ne arate un fapt pe care noi l-am simțit deja, însă este, în mod cert, un motiv în plus pentru a ne opri la florărie în drum spre casă și a ne cumpăra un buchet de flori colorate și parfumate.

Nu ar trebui să așepți să primești cadou un buchet de flori, dacă îți face plăcere să le ai în casă, este cazul să îți faci singură o asemenea bucurie.

Mergi periodic la un răsfăț profesional

Un masaj, un tratament cosmetic, o saună sau o schimbare de look făcută de un profesinist ar trebui să fie lucruri pe care să ți le dăruiești singură măcar o dată pe lună. Muncești 8-9 ore, cinci zile pe  săptămână, apoi în weekend dăruiești timpul tău familiei și celor dragi. E mai mult decât clar că meriți să mergi la un salon unde să fii răsfățată, nu trebuie să aștepți o ocazie specială pentru asta.

Timp doar pentru tine

Nu e nimic în neregulă în a-ți dori puțin timp cu tine însăți. Este absolut normal să îți dorești din când în când să petreci măcar o oră pe săptămână cu un pahar de vin în mână, cu un roman bun sau cu un film romantic și fără nimeni altcineva în jurul tău. Dăruiește-ți singură această pauză și acest timp rezervat doar pentru tine. Vei fi mai binedispusă, îți vei aduna gândurile și măcar pentru o oră vei uita de griji.

O seară cu fetele

Fiecare dintre noi are o gașcă de prietene care ne sprijină oricând, care au mereu o glumă bună de spus și cu care e imposibil să stai supărată. Bineînțeles, fiecare dintre aceste prietene dragi are un job și o familie, așa că adesea se întâmplă să nu vă vedeți o perioadă mai lungă. Dar măcar o seară pe lună ar trebui să vă faceți vouă cadou o ieșire numai între voi, fără soți sau copii.

Tu când ți-ai făcut un cadou ție ultima dată? 

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie