Cafeau ridică nivelurile de energie datorită cofeinei din conținutul ei, cofeina reprezentând cea mai consumată substanță psihoactivă din lume.
După ce este absorbită în sânge, cofeina ajunge la nivelul creierului unde blochează neurotransmițătorul inhibitor numit adenozină.
Potrivit mai multor studii citate de Health Line, consumul de cafea îmbunătățește aspecte variate ale funcțiilor creierului: memoria, starea, vigilența, nivelurile de energie, timpul de reacție, etc.
O singură cană de cafea conține:
Într-un studiu publicat de Harvard în anul 2011, femeile care consumau patru sau mai mult de patru cafele pe zi aveau o rată de risc cu 20% mai scăzută să devină depresive.
Un alt studiu realizat pe 208.424 de mii de indivizi a demonstrat că cei care consumă patru sau mai mult de patru cafele pe zi au o posibilitate cu 53% mai scăzută de a recurge la suicid.
Foto: Shutterstock.com
Sursă: Health Line
Citește și:
Pateu vegetal: este toxic sau nu? Pericolul din pateul vegetal: ce se întâmplă când îl mănânci
Cartofi prăjiți cu brânză. Ce se întâmplă în organismul tău când mănânci această combinație