3 fructe pe care nu trebuie să le ratezi toamna aceasta!

Toamna aduce cu ea o bogăţie de arome și culori. Unele dintre ele reprezintă adevărate remedii pentru sănătate, dincolo de savoarea gustului.

Iată care sunt cele 3 fructe pe care nu trebuie să le ratezi toamna aceasta! Trebuie să le consumi pentru a te menţine ȋn formă și a deborda de energie:

1. Merele. Gustoase și aspectuoase, ele trebuie să se găsească întotdeuna în coșul de fructe, în pachetul de la serviciu sau în ghiozdanul celui mic. Au proprietăţi antioxidante, ajută la buna funcţionare a creierului, sistemului vascular, sistemului digestiv, ne protejează de boli de inimă, accidente vasculare sau diabet zaharat. În plus, merele conţin vitaminele A, B1, B2, C, dar și minerale importante. Deși sunt cele mai banale fructe din lume, au proprietăţi excepţionale. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ne ţine departe de doctor! Se găsesc În diferite culori și sortimente În aproape toate magazinele alimentare și pieţele din ţară, așa că achiziţionarea merelor nu ne răpește prea mult timp.

2. Strugurii. Gustoși, aromaţi, pe placul tuturor. Când ne gȃndim la o cură de detoxifiere, primul lucru care ne vine în minte este un ciorchine mare de strugure. Sunt cele mai cultivate fructe din lume, asta și datorită faptului că din sucul lor se obține vinul. Strugurii sunt plini de vitamine din complexul B, C, E, dar conţin și minerale, și fibre din belșug. Reprezintă un laxativ ușor de folosit și sigur, iar înlocuind o masă cu o porţie de struguri putem să pierdem kilogramele în exces.

3. Gutuile. Despre proprietăţile acestor fructe ar fi multe lucruri de spus: acţionează ca antiinflamatoare, analgezice, cresc imunitatea organismului, rezistenţa la infecţii și stres, protejează sistemul respirator, digestiv, ne scapă de oboseală și de anemie. Conţin calciu și magneziu, vitaminele A si B6, sunt bogate ȋn fibre. Gutuile combat astenia de toamnă. Pot fi consumate atât proaspete, cât și ȋn compot sau dulceaţă, după preferinţă. Aroma de gutui poate foarte bine să înlocuiască odorizantele de cameră, dacă plasăm un fruct pe o măsuţă, de exemplu.

Toamna, cu roadele ei bogate, este cu siguranţă anotimpul așteptat de persoanele care iubesc aceste fructe. Să ne bucurăm de proprietăţile lor!

foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse