3 lucruri pe care le folosești frecvent și îți pot cauza o mulțime de neplăceri

3 lucruri pe care le folosești frecvent și îți pot cauza o mulțime de neplăceri

Preocupați să observăm acele lucruri despre care ni se spune tot timpul că ne pot pune sănătatea în pericol, ajungem să pierdem din vedere o serie de factori care deși par inofensivi, pot provoca o mulțime de neplăceri.

În urma studiilor efectuate de-a lungul timpului, specialiștii au descoperit că există 3 produse care ne influențează în mod negativ, iar pe câteva dintre ele le folosim zilnic.

3 lucruri pe care le folosești frecvent și îți pot cauza o mulțime de neplăceri

1. Lacul de unghii

Folosit pentru a obține o manichiură perfectă, lacul de unghii se dovedește un inamic al femeilor. Studiile au arătat că în componența acestuia există o substanță care influențează sistemul endocrin, provocând o creștere în greutate semnificativă.

Marissa Malvaso, specialistă în medicină naturală, este de părere că lacul de unghi are efecte negative asupra organismului din cauza unui compus chimic pe care îl conține și care poartă denumirea de trifenil fosfat, prescurtat TPHP.

“Unele studii au arătat că TPHP afectează sistemul endocrin, ceea ce înseamnă că interferează cu hormonii și poate fi legat de creșterea în greutate, printre altele”, a explicat Marissa Malvaso, potrivit dailymail.co.uk.

2. Detergenții de rufe

Nu există gospodărie în care detergenții de rufe să nu fie folosiți. Pe lângă curățarea petelor și parfumul puternic pe care îl oferă rufelor, detergenții conțin substanțe toxice care pot provoca reacții alergice foarte puternice, mai ales în cazul celor sensibili.

3. Pasta de dinți

Igiena orală este esențială pentru sănătatea danturii, însă la o scurtă analiză, cercetătorii au descoperit că pasta de dinți conține o mulțime de substanțe care pot face mai mult rău decât bine. În majoritatea produselor de acest tip există o cantitate mult prea mare de fluor. Cu toate că acesta ajută la menținerea smalțului dentar și luptă împotriva cariilor, atunci când există într-o cantitate mult prea mare, fluorul poate cauza o problemă numită fluoroză dentară.

Pentru a evita situațiile neplăcute, Marissa Malvaso recomandă o pastă de dinți care să aibă la bază ingrediente naturale ca menta, salvia, cimbrul sau uleiul de arbore de ceai.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

SENZAȚIONAL: Din păcate, iată cum se poate manipula o țară întreagă

Cum poți face răcoare în locuință fără să pornești aerul condiționat? Trucurile care te ajută să treci mai ușor peste zilele caniculare

7 reguli pe care să le respecți pentru a obține un abdomen plat

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse