3 greșeli pe care cel mai probabil le faci și tu când vine vorba despre propria sănătate

Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț și stă de cele mai multe ori chiar în mâinile noastre. Din păcate, foarte multe femei comit aceste greșeli când vine vorba despre propria sănătate.

Corpul nostru are un echilibru fragil și fiecare element depinde de buna funcționare a tuturor celorlalte, dar adesea nu primește atenția cuvenită decât după ce ajungem într-o situație limită. Iată, așadar, care sunt cele cele mai frecvente greșeli pe care majoritatea persoanelor le fac atunci când vine vorba despre propria sănătate:

  1. Cea mai mare greșeală pe care o comit, din păcate, foarte multe persoane

Spunem adesea că sănătatea este mai bună decât toate, dar ne neglijăm aproape zilnic organismul în speranța că el nu va trage niciodată vreun semnal de alarmă. Mai mult decât atât, statisticile arată că în țara noastră cele mai multe persoane merg la medic doar atunci când au o problemă și foarte rar consultă un medic preventiv.

Analizele generale trebuie făcute o dată pe an, iar în cazul femeilor un consult ginecologic este imperativ o dată pe an, mai ales că afecțiunile de natură ginecologică sunt adesea asimptomatice. De ce să te neglijezi, când o programare la un astfel de centru medical se face în câteva minute și poți vedea online rezultatele? Mai mult decât atât, poți folosi calculatorul rapid pentru a afla care este costul exact pentru toate analizele pe care vrei să le faci. În prezent este mai ușor ca niciodată să ai grijă de tine, așa că trebuie să profiți de asta.

  1. Automedicația și ignorarea simptomelor

Automedicația și abuzul de medicamente reprezintă greșeli frecvente ale multor persoane. O migrenă, o durere de spate sau o durere de măsea? Iei repede un calmant sau, și mai rău, un antibiotic. Produsele famaceutice și mai ales antibioticele nu sunt concepute pentru uz frecvent și nu trebuie luate decât în anumite situații. De cele mai multe ori durerile ușoare trec prin metode alternative. O durere de cap poate trece cu o plimbare scurtă, o durere de gât cu puțină miere cu lămâie sau cu un ceai cald. Dacă durerile devin puternice și frecvente, cheia nu este la farmacie, ci la medic.

La fel de gravă este și ignorarea simptomelor. Te doare spatele din cauză că petreci mult timp la birou? Ai prea mult de lucru și nu poți lua o pauză pentru a te ridica de la birou. Recunoști scenariul acesta? Organismul uman este atât de bine conceput încât ne atenționează prin diverse mecanisme că ceva nu este în regulă. Dacă alegi să ignori aceste semne, trebuie să știi că îți asumi riscuri pe termen lung. Durerea de stomac pe care o ignori azi se poate transforma într-o gastrită, iar durerea de spate care este doar puțin deranjantă acum poate să degenereze într-o hernie de disc, care îți va provoca mult mai multe probleme și neplăceri pe termen lung.

  1. Nu te gândești la consecințele reale ale obiceiurilor de zi cu zi

Ai sărit micul dejun și ai mâncat doar o singură dată azi? Ai mâncat doar pe fugă? Nu ai mai făcut mișcare de câteva luni bune și obosești atunci când urci scările? Aceste comportamente de zi cu zi sunt mai importante decât crezi. Vei spune că așa te-ai obișnuit sau că acestea sunt obiceiurile tale de ani de zile și te simți excelent. Corpul poate îndura ani de zile de obiceiuri nesănătoase, dar la un moment dat va trage un semnal de alarmă și atunci ar putea fi prea târziu pentru a-ți recăpăta sănătatea cu mici schimbări în stilul de viață.

Sănătatea înseamnă, în primul rând, prevenție, așa că trebuie mereu să ții cont de sfaturile medicilor și să eviți cu orice preț greșelile de mai sus. În definitiv, atunci când ești sănătos le poți face pe toate, nu-i așa?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate