3 cele mai dificile subiecte din cauza cărora cuplurile obișnuiesc să se certe

subiecte din cauza cărora cuplurile obișnuiesc să se certe

Poate părea surprinzător, dar specialiștii în psihologia vieții de cuplu susțin că cei care sunt împreună și obișnuiesc să se certe ca să-și rezolve problemele au și cele mai mari șanse să rămână împreună. Disputa în cuplu poate fi foarte eficientă în rezolvarea problemelor, potrivit unui studiu realizat pe 1.000 de adulți și citat de jurnaliștii britanici de la The Guardian.

Potrivit lui Joseph Grenny, autorul unor volume despre problemele de cuplu, aflat în topul New York Times al vânzărilor: „Cea mai mare greșeală pe care cuplurile o fac este să evite să discute despre probleme. Simțim ceva, dar nu spunem nimic, cel puțin până când nu mai putem să rezistăm. Evităm aceste discuții de teama de a le aduce la lumină, dar fără să înțelegem ce înseamnă să nu recunoaștem că există. Tindem să cântărim doar riscurile imediate, fără să luăm în calcul costul pe termen lung asupra intimității, încrederii și conexiunii între noi', explică acesta.

3 cele mai dificile subiecte din cauza cărora cuplurile obișnuiesc să se certe:

  1. Obiceiurile individuale

Intimitatea înseamnă acceptarea celuilalt de lângă tine și comunicarea deschisă atunci când unele probleme simți că te deranjează. Așa cum Joseph Grenny mai explică: „Succesul unei relații este determinat de felul în care problemele sensibile sunt abordate. Dragostea adevărată înseamnă muncă, iar intimitatea reală nu înseamnă numai dragoste, ci și adevăr. În acest caz, conversațiile cruciale sunt vehiculul care ajută în stabilirea unei intimități în cuplu'.

Atunci când vine vorba despre obiceiuri individuale, lucrurile pot pleca de la curățenia din casă sau, mai exact, lipsa ei, la mici plăceri precum fumatul și mirosul neplăcut de tutun din locuință. Astfel de lucruri pot fi rezolvate doar printr-o colaborare și o discuție deschisă. Spre exemplu, poți vedea care sunt avantajele IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului, ceea ce elimină mirosul neplăcut de ars din haine, mâini și locuință și îți oferă o respirație proaspătă, ceea ce ar putea fi una dintre soluțiile pentru problemele voastre.

  1. Momentele mai intime

Viața intimă de cuplu se construiește în timp și funcționează atunci când amândoi sunteți pe aceeași lungime de undă și funcționați într-un ritm similar. Atunci când simțiți că lucrurile sunt fundamental diferite față de cum ar trebui, există specialiști în cuplu care pot fi de ajutor, nu neapărat să vă rezolve problemele, dar mai ales să vedeți dacă ele pot fi rezolvate.

Însă toate acestea sunt posibile numai dacă acest subiect este dezbătut în intimitatea voastră și nu rămâne doar problemă ascunsă și ignorată.

  1. Problemele financiare

O vorbă foarte veche spune că banii nu aduc fericirea, dar ajută la întreținerea ei. Aici nu vorbim neapărat despre cheltuieli spectaculoase, ci despre modul în care voi doi știți să gestionați problemele financiare de zi cu zi. Chiar și din acest punct de vedere este esențial să comunicați, să lucrați ca o echipă și să vă puneți față în față proiectele și ambițiile.

Într-un final, pentru ca o relație să funcționeze, ambele persoane trebuie să tragă în aceeași direcție.

Articol realizat în colaborare cu www.catchy.ro

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Dean Drobot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie