15 beneficii ale ananasului


Ananasul este o plantă tropicală originară din Paraguay, Brazilia și Caraibe. Este tolerantă la secetă și creşte până la 1,5 metri înălţime. 

Până la acest moment, evoluția popularității globale a fructului rămâne încă necunoscută. Se crede însă că ananasul ar fi fost adus în Europa la sfârșitul anilor 1400. Fructul este cultivat în deosebi în Hawaii, Brazilia, Filipine și Costa Rica.

15 beneficii ale ananasului

Ananasul conţine: iod, bromelaină, fibre, fitonutrienți (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina A, C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten).

Din punct de vedere medicinal, bromelaina este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor, scrie CSID.ro.

Ananasul conține vitamina C, antioxidant solubil care întărește sistemul imunitar.

Totodată, vitamina C ajută organismul în combaterea bolilor cardiovasculare.

Ananasul conține 75% din cantitatea recomandată de mangan, mineral esențial pentru dezvoltarea unor oase puternice.

Vitamina C din compoziția sa combate de asemenea durerile articulare. În 1994, un studiu sugera că manganul, alături de alte minerale, ajută la prevenirea osteoporozei la femeile care se află în postmenopauză, scrie Adevărul.

Datorită bromelainei din compoziția sa, ananasul poate ajuta la reducerea nivelului de inflamaţie din organism. În combinaţie cu vitamina C, enzima reduce mucusul din nas şi gât.

De asemenea, bromelaina ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor.

Vitamina C și bromelaina din compoziția sa ajută la prevenirea și tratarea acneei. Mixează cu turmeric și vei obține o mască uimitoare.

Are efecte remarcabile asupra pielii deoarece menţine crescut nivelul de colagen, care asigură elasticitatea şi fermitatea acesteia. Betacarotenul ajută la hidratarea şi uniformizarea culorii tenului, iar antioxidanţii previn îmbătrânirea prematură a epidermului.

Conţinutul crescut în iod al ananasului permite o bună funcţionare a glandei tiroide.

În cazul depresiei, ananasul determină o stimulare viguroasă a sistemului nervos, fiind de asemenea benefic în cazul pierderilor de memorie, bolilor hepatice (mai ales icter) şi ale splinei, scrie Gândul.info.

Poate preveni apariția cancerului. Fitonutrienţii împiedică oxidul nitric şi aminele alimentare să se combine în stomac pentru a forma nitrosamine cu potenţial cancerigen, deci scad riscul de cancer, mai scrie CSID.ro.

Ajută la pierderea în greutate. Are puține calorii, conține numeroase vitamine și minerale și o este o foarte eficientă gustare.

Vitamin A și B din compoziție ajută la întărirea unghiilor.

Mixat cu ulei de cocos, ananasul tratează buzele crăpate și hidratează. Sănătos și gustos deopotrivă!

Vitamina C din compoziția sa previne căderea părului, întărește și oferă luciu firului de păr.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Alte video-uri