12 castele abandonate din întreaga lume

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Pe lista castelelor abandonate ale lumii se află Castelul Sammezzano (Italia), Castelul Bannerman (New York) și Castelul Harve (Belgia).

12 castele abandonate din întreaga lume

Castelului Sammezzano, Italia

Marchizul Ferdinando Panciatichi Ximenes dAragona a lăsat lumii una din cele mai frumoase realizări de arhitectură maură, informează EdițiadeDimineață.ro.

Construcția Castelului Sammezzano a început în locul unui vechi palat, iar lucrările acestuia au durat peste patru decenii, din 1853 până în 1889.

Fiecare cameră este unică, decorată fiind cu elemente arabe. După ce marchizul s-a stins din viață în anul 1897, castelul a fost transformat într-un hotel-restaurant.

În anii 1990, complexul hotelier a fost închis și, neavând instalate camere de supraveghere, a fost deseori victima hoților.

O campanie de salvare și de păstrare a artei și arhitecturii castelului a fost lansată de mulți ani de comitetul FPXA (inițialele marchizului), care se ocupă de castel.

În 2017, castelul a fost cumpărat de o companie din Dubai.

Castelul Bannerman, New York

Omul de afaceri Francis Bannerman, împreuna cu fiul său David, au cumparat Insula Pollepel de pe râul Hudson din New York în noiembrie 1900, informează TurismIstoric.ro.

Bărbatul a construit castelul care-i poartă numele drept casă de vară pentru el și pentru familia sa, fără ajutorul profesional al arhitecților sau inginerilor.

În anul 1918, Bannerman s-a stins din viață. Doi ani mai târziu, din cauza unei explozii, o parte a castelului a fost distrusă, iar în 1950 a fost scufundat feribotul insulei.

În 1957, proprietatea a fost abandonată, iar în 1969 a avut loc un incendiu devastator care a distrus o mare parte din insulă.

În prezent, castelul este proprietatea Biroului de Stat pentru Parcuri, Recreere și Conservare Istorică din New York.

Restul castelelor abandonate le găsiți în videoclipul de mai sus!

Foto: Hepta.ro / Shutterstock.com

Citește și:

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 9 ani de căsnicie! 12 lucruri pe care nu le știai despre nunta lor

Fiica cea mare a lui Arnold Schwarzenegger este însărcinată cu primul ei copil. Iată ce am aflat despre relația scriitoarei cu actorul Chris Pratt

Prințul Louis a împlinit 2 ani! Noi portrete cu mezinul Ducilor de Cambridge au fost publicate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse