10 lucruri din casă care îți pot provoca alergii

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Te poți trezi cu nasul înfundat sau că strănuți frecvent, chiar dacă nu ai răcit. Ei bine, în acest caz poate fi vorba despre o alergie pe care ai dezvoltat-o fără să îți dai seama. Iată 10 lucruri din casă care îți pot provoca alergii.

Fără să îți dai seama, în locuința ta se pot ascunde “dușmani” ai sănătății. O serie de lucruri aparent inofensive pot duce la apariția simptomelor neplăcute, motiv pentru care dacă strănuți, ai nasul înfundat sau te confrunți cu probleme respiratorii, fără să fie vorba despre o răceală, mai mult ca sigur ai în locuință astfel de lucruri care provoacă alergii.

10 lucruri din casă care îți pot provoca alergii

1. Bradul  de Crăciun

Poate nu ai băgat de seamă până acum, dar dacă în fiecare an de sărbători ai simptomele unei răceli, atunci poate fi vorba despre o alergie la bradul de Crăciun. Bradul natural poate avea pe crengi o mulțime de alergeni care pot cauza alergii, motiv pentru care persoanele care au o astfel de problemă pot opta pentru un brad artificial.

2. Plantele decorative

Îți înfrumusețează casa, dar îți pot pune sănătatea în pericol. Plantele decorative pot elibera polen, iar acesta poate fi sursa alergiilor.

3. Vopsea sau mobilierul nou

Dacă abia ai zugrăvit sau ai cumpărat o mobilă nouă și brusc ai început să te simți rău, atunci poate fi vorba despre o alergie la substanțele chimice existente în vopsea sau în lucrurile noi cum ar fi mobilă, țesături, saltele.

4. Dulapurile fără uși

Ai în casă spații de depozitare sub forma unor dulapuri fără uși? Ei bine, acestea pot fi o altă sursă a alergiilor, având în vedere că pe suprafața lor se poate depune cu ușurință mucegaiul.

5. Canapeaua din material textil

Canapeaua din material textil reprezintă un mediu în care bacteriile se pot dezvolta, având în vedere că pe ea se poate depune o cantitate însemnată de praf. Din acest motiv, canapeaua din material textil ar trebui înlocuită cu una din piele ecologică care poate fi curățată cu o mai mare ușurință.

6. Jucăriile de pluș ale copiilor

Pe suprafața jucăriilor de pluș se poate depune praful și astfel acestea pot deveni un pericol pentru cei mici, mai ales dacă nu sunt curățate în mod constant.

7. Detergentul de rufe

Persoanele cu o piele mai sensibilă pot dezvolta alergie la detergentul de rufe. Dacă mâncărimile persistă, de preferat ar fi ca detergentul să fie înlocuit cu unul folosit pentru a spăla hainele bebelușilor. În plus, inclusiv șamponul sau gelul de duș ar trebui schimbate cu cele din gama specială pentru bebeluși, potrivit mirror.co.uk

8. Mașina de spălat rufe

Garnitura de cauciuc a mașinii de spălat rufe este un mediu favorabil dezvoltării mucegaiului și din acest motiv poate provoca alergii. După fiecare ciclu de spălare, garnitura ar trebui lăsată să se usuce.

9. Covorașul sau coșul animalului de companie

Dacă animalul tău de companie doarme pe un covoraș sau într-un coș, iar tu te simți în permanență rău, atunci este posibil să fi dezvoltat o alergie la părul de animale. Astfel, renunță la aceste accesorii pentru a preveni răspândirea părului în locuință.

10. Produsele de curățenie

În cazul în care sunt mult prea puternice, produsele de curățenie pot afecta sistemul respirator, provocând probleme grave de sănătate. Ele ar trebui înlocuite cu unele care să aibă o compoziție mult mai blândă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum a fost la cea mai recentă ediție a Poveștilor Urbane, în cadrul căreia am aflat totul despre soia

Vedete care arată mai bine acum decât în tinerețe. Transformarea este vizibilă!

Celebrități care s-au stins din viață înainte de a împlini 40 de ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri