10 locuri din România cărora le ducem dorul


În loc să ne orientăm gândirea către ce nu putem face acum, hai să contemplăm asupra tuturor locurilor pe care le vom putea vizita odată ce Starea de Urgență impusă de pandemia de coronavirus se va încheia.

10 locuri din România cărora le ducem dorul

Pentru că țara noastră este extrem de bogată în peisaje și monumente istorice, am conceput o listă cu 10 locuri cărora le ducem dorul și pe care sperăm să le vedem sau revedem cât mai curând.

Urmărește videoclipul de mai sus pentru a le descoperi!

COVID-19

Până la momentul redactării acestui material, 1,529,194 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 89,415 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 5,202 de cazuri. Dintre pacienții testați pozitiv, până la acest moment, 647 s-au vindecat, iar 229 au decedat.

Coronavirusurile sunt zoonotice. Asta înseamnă că animalele le dezvoltă înainte ca omul să o facă.

Pentru ca virusul să fie luat de o persoană, aceasta trebuie să intre în contact cu animalul care poartă infecția.

Odată pătrunse în organismul unei persoane, coronavirusurile se răspândesc prin picături respiratorii.

Adică prin picături mici de salivă eliminate în timpul unui strănut sau al tusei.

COVID-19 nu a fost definitiv legat de niciun animal.

Cercetătorii cred că virusul a fost transmis de la lilieci către un alt animal – șarpe sau pangolin – apoi transmis omului.

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV a început pe 12 decembrie 2019, în centrul orașului Wuhan, China. Atunci a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută.

Acesta a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Foto: Shutterstock.com / Libertatea.ro

Citește și:

Gina Pistol, despre dificultățile întâmpinate în timpul filmărilor pentru Asia Express: „Localnicii nu știau să vorbească deloc engleză”

Cum decurge viața Lidiei Buble și a lui Răzvan Simion în izolare? „Nu ar fi exclus să ieșim și cu bublișorul mic”

Duffy a detaliat agresiunea sexuală suferită cu o decadă în urmă: „Îmi amintesc durerea și încercările de a rămâne conștientă”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Video