Marie Curie (1867 – 1934) a fost o savantă de origine poloneză stabilită în Franța, prima femeie câștigătoare a unui Premiu Nobel, laureată în anul 1903 cu Premiul Nobel în Fizică, alături de soțul ei Pierre Curie și de Henri Becquerel.
Curie este de asemenea singura femeie din lume onorată cu două Premii Nobel. În anul 1911, Curie a câștigat Premiul Nobel în Chimie. 24 de ani mai târziu, fiica ei, Irène Joliot-Curie, a câștigat și ea Premiul Nobel în Chimie, Marie și fiica ei devenind astfel unica pereche mamă-fiică onorată cu acest premiu.
Mary Somerville (1780 – 1872) a fost o savantă din Scoția care a studiat matematica și astronomia. A fost a doua femeie de știință a lumii, după Caroline Herschel (care a descoperit cometa periodică 35P/Herschel-Rigollet, numită după ea), care a dobândit recunoaștere din partea Regatului Britanic.
Studiul savantei centrat pe cercetarea Sistemului Solar s-a dovedit crucial în descoperirea planetei Neptun.
Hedy Lamarr (1914 – 2000) a fost o inventatoare și actriță de origine austriacă. În 1942, Lamarr a patentat o metodă tehnologică (Secret Communication System), încorporată azi în dispozitive pentru Wi-Fi, GPS și Bluetooth.
Foto: Hepta.ro
Citește și:
Sophia Loren, emblema frumuseții anilor 1960! Fotografii de colecție cu actrița de origine italiană
Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani! 10 lucruri pe care nu le știai despre suverană
IMPRESIONANT: Soprana Alexandra Tărniceru le cântă spaniolilor în fiecare seară, din balcon
Meghan Markle și Prințul Harry și-au luat adio de la rolul de membri seniori ai familiei regale
Donald Trump, atac la adresa Ducilor de Sussex, după mutarea lor în Statele Unite