Sophia Loren, emblema frumuseții anilor 1960! Fotografii de colecție cu actrița

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Sophia Loren (85 de ani) este o actriță cu origini italiene, una dintre ultimele starlete ale Epocii de Aur a Hollywoodului.

Încurajată să ia lecții de actorie după înscrierea într-un concurs de frumusețe, Sophia își face debutul în film în 1950, la doar 16 ani.

Câștigă notorietate șase ani mai târziu însă, datorită contractului semnat cu Paramount.

Aparițiile notabile din acea perioadă includ rolurile din producțiile The Pride and the Passion, Houseboat și It Started in Naples.

Sophia Loren, emblema frumuseții anilor 1960! Fotografii de colecție cu actrița

Performanța în rolul Cesirei din pelicula Two Women (1961), regizată de Vittorio De Sica, i-a adus Premiul Oscar în categoria Cea Mai Bună Actriță în rol principal, devenind prima personalitate onorată cu un astfel de premiu pentru un rol interpretat într-o altă limbă decât engleza.

A mai câștigat un premiu Grammy, 5 Globuri de Aur speciale (inclusiv premiul Cecil B. DeMille), un premiu BAFTA, un premiu Laurel, Cupa Volpi pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de Film de la Cannes și premiul de Onoare al Academiei Americane de Film.

Loren și-a cunoscut soțul, pe producătorul de film Carlo Ponti, în anul 1950, când ea avea 16 ani, iar el 37.

Deși era separat de prima soție de mai mult timp, Carlo nu divorțase legal (în Italia divorțul nu era încă legal) înainte de a se căsători cu Sophia în Mexic, în 1957.

Mariajul cuplului a fost anulat în 1962 pentru ca producătorul să nu fie acuzat de bigamie. După ce a divorțat legal de prima soție, Giuliana, cuplul s-a recăsătorit în aprilie 1966.

Perechea a avut doi copii, doi fii, Carlo Ponti Jr. și Edoardo Ponti. Cuplul a fost căsătorit până la decesul producătorului din 10 ianuarie 2007.

Fotografii de colecție cu Sophia Loren găsiți în videoclipul de mai sus!

Foto: Hepta.ro

Citește și:

Cum plănuiesc Meghan Markle și Prințul Harry să celebreze aniversarea de un an a fiului lor?

Unul dintre protagoniștii celebrelor filme Harry Potter va deveni tată pentru prima oară

Mesajele lui Meghan Markle trimise tatălui ei înaintea nunții regale au fost făcute publice: „Sunt foarte îngrijorată în privința sănătății și siguranței tale”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete