“Zombie”, fenomenul care face ravagii în rândul tinerilor

“Zombie”, fenomenul care face ravagii în rândul tinerilor

Emisiunea Asta-i România!' trage un semnal de alarmă asupra unui fenomen extrem de periculos care își face loc, tot mai mult, în rândul tinerilor: Zombie'.

Cunoscută printre consumatori drept zombie', această combinație de substanțe etnobotanice este, poate, cea mai puternică substanță halucinogenă a ultimilor ani, și poate duce la paranoia și la episoade psihotice severe. Substanța face ravagii în rândul tinerilor și atrage tot mai mulți consumatori, de la vârste tot mai fragede.

Noile substanțe care au apărut și îmbină unele droguri clasice cu unele toxice foarte puternice, au o proprietate foarte ciudată. Îi încântă pe tineri, care se gândesc că nu devin dependenâi. Ei nu știu că apare direct schizofrenia, psihoza, din cauza componenței toxice. De fapt, creierul se intoxică atât de grav încât se degradează biochimic, fizic. Nu avem un drogat, ci unul ușor demențiat ireversibil și tinerii nu știu asta, părinții nu știu, medicii nu știu. (…) Este o substanță cu proprietăți psihoactive, care are efect stimulant și, în același timp, dezvoltă comportamente paranoide; persoana care consumă astfel de substanțe nu e conștientă de lucrurile pe care le face', spune Dr. psiholog Cristian Andrei.

Duminca aceasta, de la 17:15 o vom cunoaște pe mama unuia dintre drogații zombie', o femeie disperată care strigă dupa ajutor, pentru a-și salva copilul. Femeia trăiește de doi ani un coșmar. Sub ochii ei, băiatul model și premiant la școală s-a transformat în cu totul altă persoană.

Biata femeie a ajuns să se teamă de propriul copil și știe că acesta este pe marginea prăpastiei'. Femeia nu mai știe cui să ceară ajutorul pentru că nimeni nu o vede, nu o aude. Din dorința de a-și salva copilul din ghearele' drogurilor, femeia a trecut peste orice prejudecată și a lăsat rușinea la o parte, convinsă fiind că doar ieșind în față are o șansă să-și salveze copilul.

Când consumă substanțele acelea e foarte violent! Mereu stau cu frică și mă gândesc, oare cum vine acasă, daca vrea să ceva … nu are bani, și mă sugrumă pentru trei lei? < Șobolania > ce li se servețte acestor copii, de le spală creierul, e ceva de necrezut. Nimeni nu are nicio soluție, doar stăm și râdem de ei că sunt leșinați pe drumuri', spune femeia.

 

Foto: Shutterstock.com; PR;

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri