O nouă cercetare arată că activitatea fizică susține dezvoltarea creierului, iar copiii care o practică regulat au rezultate școlare mai bune
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/11/activitatea-fizică-susține-dezvoltarea-creierului.jpg)
Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Granada, Spania, arată că activitatea fizică susține dezvoltarea creierului, iar copiii care o practică în mod regulat au mai multă materie cenușie, rezultatele lor la învățătură devenind mai bune.
În plus, mișcarea regulată previne obezitatea infantilă. În acest context, Fundația PRAIS a inițiat mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!' – SETS, care răspunde obiectivelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind prevenirea și stoparea obezității infantile. SETS implementează programe care promovează nutriția echilibrată și activitatea fizică menită să reducă sedentarismul în rândul copiilor și adolescenților.
În acest context, alături de parteneri instituționali, organizații medicale, universități, mișcarea SETS a dezvoltat la nivel școlar campanii de informare, educare și activare a elevilor din ciclul primar, promovând stilul de viață bazat pe activități fizice zilnice, o alimentație echilibrată, hidratare, igienă, somn de calitate.
Citește și Cum educi un copil care suferă de obezitate?
Elevii, atrași de alergările ușoare și de flashmob-uri
Ultima ediție SETS a înregistrat rezultate excelente în activările menite a educa și a motiva elevii să facă mișcare, aliniindu-se recomandărilor OMS. La această ediție au participat peste 11.400 de elevi, alături de 462 de cadre didactice. Un mare succes l-au înregistrat alergările ușoare. De asemenea, elevii au dansat în cadrul a peste 100 de flashmob-uri.
„Beneficiile exercițiilor fizice zilnice sunt recunoscute la nivel mondial. De aceea considerăm că este o prioritate informarea, educarea, activarea continuă a copiilor, a familiei, pentru a cunoaște și experimenta efectul benefic al bunelor obiceiuri de stil de viață, pentru sănătate', a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.
Citește și Obezitatea este trecută în gene?
Sursa foto: PR