Zilele Filmului German la Cinemateca Eforie, cu invițați de prestigiu

Zilele Filmului German, organizate de Goethe Institut, se vor desfășira între 3 și 9 noiembrie 2017, la Cinemateca Eforie. Invitați, cineaști de prestigiu din Gremania.

Zilele Filmului German

Zilele Filmului German filmul din deschidere

Zilele Filmului German vor fi deschise cu proiecția filmului In Zeiten des abnehmenden Lichts / In Times of Fading Light regizat de Matti Geschonneck. după un scenariu de Wolfgang Kohlhaase bazat pe romanul omonim al lui Eugen Ruge. Filmul este prezent în selecția de lungmetraje pentru cea de-a 30-a ediție a Premiilor Academiei Europene de Film. Wolfgang Kohlhaase, regizor și scenarist distins în 2010 cu Ursul de Aur pentru întreaga activitate, va fi prezent la București.

„O familie de comuniști germani prinsă pe partea greșită a istoriei', este mențiunea de pe pagina IMDB dedicată filmului. Se pare că este o obsesie comună a cinematografiei din țările foste socialiste.

Zilele Filmului German

Zilele Filmului German Invitații de onoare

Torsten Stegmann este regizor, scenarist, muzician și organizator de festivaluri. A lucrat mai bine de zece ani într-un cinematograf din Hamburg unde a intrat în contact cu munca regizorului Klaus Lemke, membru al Grupul de la München. Grupul avea ca scop revitalizarea cinematografiei germane. În acest sens, se încurajau producțiile cu un buget mic însă cu scenarii creative și moduri noi de abordare a imaginii.

Borwin Richter este, de asemenea, atașat principiilor enunțate de Grupul de la München. A scris împreună cu Stegmann scenariul filmului pe care acesta l-a și regizat: Krasser Move (2013), fiind de asemenea și producătorul filmului.

Zilele Filmului German

Zilele Filmului German Invitatele de onoare

Subsecvent principiilor Grupului de la Munchen, filmul Unterwäschelügen, în traducere aproximativă, Minciuni în neglijeu, al nonconformistului Klaus Lemke va fi proiectat în cadrul Zilelor Filmului German. Va fi prezentă actrița Mela Feigenbaum din distribuția filmului.

Susanne Mann, producătoarea Die Einsiedler / Pustnicii, filmul de debut al lui Ronny Trocker este și ea invitată specială a Goethe-Institut. Va vorbi spectatorilor despre provocările pe care le-a prezentat aceasă producție, filmată aproape în întregime în munți.

Zilele Filmului German

Filmele vor fi subtitrate în limba română.

Zilele Filmului German, organizate de Goethe-Institut, se vor desfășura la Cinemateca Eforie din București între 3 și 9 noiembrie 2017. Biletele vor fi disponibile din 23 octombrie la casa de bilete a Cinematecii Eforie. Mai multe informații, pe pagina de Facebook a Zilelor Filmului German.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte