„Zilele Artei Sacre”, la Mânăstirea Sfântul Iosif de Partoș! Un festival de calitate pe care nu trebuie să-l ratezi

„Zilele Artei Sacre”, la Mânăstirea Sfântul Iosif de Partoș! Un festival de calitate pe care nu trebuie să-l ratezi

 

Dacă vreți să vă relaxați și nu știți cum să vă petreceți timpul liber, atunci vă recomandăm un festival de calitate, care se numește „Zilele Artei Sacre'. Acesta se defășoară în perioada 14 – 31 mai, la Mânăstirea Sfântul Iosif de Partoș și se află la cea de-a doua ediție.

Evenimentele au debutat duminică, 14 mai, după încheierea Sfintei Liturghii, la „Casa Regina Elisabeta' unde funcționează biblioteca și colecția muzeală a Mănăstirii, cu vernisajul expoziției de artă contemporană „Valențe ale Sacrului', scrie mitropolia-banatului.ro. Această expoziție este dedicată interpretărilor actuale ale relației dintre imaginea artistică contemporană și fondul de sacralitate ce dă substanță operei de artă, cercetând profunzimea mesajului artistic.

„Artistul se întoarce la reperele fundamentale ale existenței: începutul și sfârșitul. Moartea și viața, sacrificiul, căutarea și prezența transcendentului, toate sunt învăluite în lumina caldă a unui <> care nu se dezvăluie încă; a unui <> care e doar intuit', a mărturisit dl. Călin Petcana, curator al expoziției și director al Festivalului, pentru sursa citată.

„Zilele Artei Sacre' vor continua la Partoș și în zilele următoare cu un recital de pian Alexandra Vizman – Haute Ecole de Musique de Lausanne, Elveția, cu o tabăra de fotografie Fotopoetica, condusă de cunoscutul regizor Francisc Mraz, cu proiecția de film „Schitul Pătrunsa de sub Buila' a aceluiași regizor, cu Simpozoinul Național „Sf. Iosif cel Nou, ocrotitorul Țării Banatului', ediția a doua, cu concertul corului „Ion Românul' al Filarmonicii Banatul, cu reprezentația teatrală „Drumul de întoarcere', cu actori ai Teatrului Național, cu un concert de muzică bizantină, precum și cu un recital de quartet de coarde „Ultimile cuvinte ale lui Iisus pe Cruce' de Joseph Haydn. Evenimentele au loc, în funcție de natura lor, fie în biserica mare a Mănăstirii, fie la sala Christiana a Centrului cultural și social al Mănăstirii.

Citește și:

Ce poți să-ți dorești mai mult? Țara în care angajații sunt plătiți să meargă cu bicicleta la muncă

Vrei să eviți surprizele neplăcute atunci când îți rezervi vacanța pe internet? Ține cont de aceste 10 sfaturi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber