Ce poți să-ți dorești mai mult? Țara în care angajații sunt plătiți să meargă cu bicicleta la muncă

angajați plătiți să meargă cu bicicleta la muncă

angajați plătiți să meargă cu bicicleta la muncă

Toată lumea știe cât este de util mersul pe bicicletă mai ales pentru sănătate, dar și pentru faptul că atunci când este mare aglomerație prin oraș, poți economisi mult timp dacă alegi acest mijloc de transport. Puțini știu însă că există o țară din Europa în care angajații sunt platiți să vină cu bicicleta la locul de muncă.

Este vorba despre Belgia care a extins, de astăzi, avantajele fiscale acordate navetiștilor care se deplasează la locul de muncă pe orice tip de bicicletă electrică, conform Reuters. Astfel, angajatorii din Belgia au posibilitatea de a-și răsplăti angajații care vin la serviciu pe bicicletă. Așadar, fiecare cetățean care va veni cu bicicleta la serviciu, va fi recompensat financiar pentru fiecare kilometru pe care îl străbate pedalând. Totul este posibil datorită unui program prin care se promovează ecologismul și un stil de viață mai sănătos, potrivit Agerpres.

Câți bani primești dacă te duci cu bicicleta la muncă?

Prin intermediul acestui proiect, navetiștii pot primi 23 de cenți pentru fiecare kilometru pedalat între locuință și serviciu. Această noua modificare legislativă include și bicicletele electrice care pot circula cu până la 45 de kilometri pe oră. Până în prezent erau acordate beneficii numai celor care puteau atinge maximum 25 kilometri pe oră.

„Vrem să încurajăm mersul pe bicicletă pentru navetiști, indiferent de tipul de bicicletă utilizat, din motive evidente', a declarat ministrul de finanțe Johan Van Overtveldt într-un comunicat, conform sursei citate.

În anul 2015, Belgia a achitat circa 93 de milioane de euro unui număr de peste 400.000 de utilizatori ai acestui program. Această cifră este aproape dublă față de cea înregistrată în anul 2009.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Chris Cornell a murit! Solistul Audioslave a încetat din viață la 52 de ani din cauze necunoscute

Cheloo, solistul Paraziţii, și-a primit sențința! A fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

O nouă zi liberă. Vom avea o minivacanță între 1 şi 5 iunie. Și ziua de 2 iunie ar putea să fie liberă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri