Zborul cu avionul – învinge teama

zborul cu avionul

zborul cu avionul

Te numeri printre cei care văd în zborul cu avionul o sursă inepuizabilă de stres și anxietate? Iată câteva sfaturi pentru a depăși aceste stări. 

Ne este frică de zborul cu avionul din cauza unei informații pe care creierul nostru o transmite întregului organism. Când corpul se află la înălțime foarte mare sirenele care ne avertizează propriul instinct de conservare se agită. Pentru că suntem într-un spațiu de unde nu putem fugi. Nu putem evada.

Nu putem spune: gata… opriți… vreau să cobor, mă întorc acasă!!! Și astfel ni se induc stări care țin de teamă, panică, fobie, frică exagerată și zbucium interior. Suntem obișnuiți să deținem controlul. Și când acest lucru nu se întâmplă, are loc un dezechilibru major în stăpânirea de sine. Soluția pentru această problemă o găsim în primul rând în vorbele bunicilor noștri: obișnuința este a doua natură.

Cu fiecare zbor cu avionul organismul creează un tipar și se obișnuiește cu noile informații primite.

Totuși, pentru a face față cu succes acestei provocări, urmează câțiva pași simpli dar eficienți și lasă-ți rațiunea să învingă teama:

  • conform statisticilor, zborul cu avionul este cel mai sigur și, de departe, cel mai comod;
  • ia cu tine o carte cu acțiune trepidată care să te fure cu totul din mediul înconjurător. 
  • poți asculta muzică la telefon cu ajutorul căștilor. Prima alegere trebuie să fie baladele din anii 80-90 și apoi muzica tibetană.
  • înainte de a ajunge la aeroport poți lua pastile homeopate care te ajută să depășești mai ușor experiența zborului;
  • învață să te relaxezi, mestecă gumă, respiră adânc;
  • adoptă o atitudine pozitivă, relaxată, firească;
  • în timpul decolării joacă-te cu degetele și gândește-te la ceva amuzant

Ce să nu faci

Nu te gândi la accidente și catastrofe. Educă-ți mintea să privească partea cea mai frumoasă a acestei experiențe. Vederea pământului de sus este mirifică. Să zbori deasupra norilor albi și pufoși este de-a dreptul fascinant. Să ajungi atât de repede în locuri atât de îndepărate este o minune a vremurilor pe care le trăim. 

Nu vorbi despre frica ta de zbor în fața copiilor. Ei nu trebuie să experimenteze aceste temeri. Nu-ți hrăni teama cu știri negative despre transportul cu avionul. Gândește-te că în fiecare an au loc mai mult de 30 de milioane de zboruri cu pasageri. Statistic vorbind, dacă alegi să călătorești cu mașina, probabilitatea unui accident cu victime este de aproape 10 ori mai mare decât călătoria cu avionul.

Vrei să știi care este numărul deceselor în cazul transportului cu avionul? Ei bine, raportat la un milion de pasageri, avionul este cel mai sigur mijloc de transport cu un număr de 0,002 morți față de mașină care are 0,1 decese.

Autor: Florentina Mușat

Sursa foto: pixabay.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse