Vrei să te relaxezi alături de cei dragi? Atunci trebuie să vezi „Paterson”, filmul care redă atmosfera din „orașul poeților”

Dacă îți dorești să te relaxezi într-o seară alături de cei dragi îți recomandăm să mergi să vezi un film bun. Este vorba despre cea mai recentă producție a regizorului american Jim Jarmusch, care se numește Perterson.

Poeți români, studenți și liceeni din București vor participa la o proiecție specială a filmului Paterson, cea mai recentă producție a regizorului american Jim Jarmusch. Proiecția va fi marți, 6 februarie 2018, de la ora 19:00, la Cinema Elvire Popesco, și va reda atmosfera aparte din „orașul poeților', Paterson, New Jersey. Este locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului și imagismului în literatură, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mișcării Beat Generation. Filmul intră în cinematografele din România începând cu 16 februarie 2018.

„Paterson', filmul care redă atmosfera din „orașul poeților'

Caracterizată de critici ca fiind „unul dintre cele mai luminoase filme ale lui Jim Jarmusch', pelicula prezintă rutina unui șofer de autobuz (Adam Driver) îndrăgostit de soția sa Laura (Golshifteh Farahani), de poeziile lui William Carlos Williams și de orașul al cărui farmec îl descoperă în fiecare zi, la fiecare pas. În fiecare zi, șoferul de autobuz vede poezie, gândește poezie și scrie poezie. Spectatorul aude versurile și, în același timp, le vede scrise pe ecran. Le trăiește.

Poeziile „în stilul' lui William Carlos Williams au fost scrise special pentru acest film de de Ron Padgett, unul dintre poeții preferați ai lui Jim Jarmusch. Cu o excepție: unul dintre poeme îi aparține însuși regizorului!

Filmul „Paterson' a fost nominalizat la Palme dor la Festivalul de la Cannes 2016, unde a și obținut un inedit premiu Palm dOg, inventat special pentru buldogul Neille, care a devenit astfel primul câine premiat la Cannes. Filmul a mai obținut alte șase premii importante la festivaluri internaționale, precum Boston Online Film Critics Association, FEST International Film Festival, Iowa Film Critics Awards, dintre care trei pentru actorul Adam Driver (Los Angeles Film Critics Association Awards, Sant Jordi Awards, Toronto Film Critics Association Awards).

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai importanți regizori de film independent american, care a obținut peste 30 de premii în peste 30 de ani de carieră. Printre acestea se află cinci premii la Cannes (pentru Stranger Than Paradise, Mystery Train, Coffee and Cigarettes sau Broken Flowers), două la Locarno, unul la Sundance Film Festival etc.

Adam Driver (35 de ani) s-a făcut remarcat prin roluri din filme precum Inside Llewlyn Davis, Hungry Hearts, Star Wars: Episode VII – The Force Awakenes și acum Paterson, roluri pentru care a obținut deja 7 premii importante. Actrița care o interpretează pe Laura, personajul principal feminin, Golshifteh Farahani (35 de ani), este de origine iraniană, a fost căsătorită cu regizorul francez Louis Garrel, a studiat pianul, locuiește la Paris și a obținut primul premiu la vârsta de 14 ani pentru rolul din „The Pear Tree'.

Sinopsis: Adam Driver joacă rolul lui Paterson, un șofer de autobuz, bărbat din clasa muncitoare, care trăiește în orășelul omonim din New Jersey și își încearcă norocul în scrisul de poezie, încurajat de soția sa, jucată de Golshifteh Farahani.

Foto: PiArt Vision

Citește și:

„Fifty Shades Freed', cel mai așteptat film al lunii februarie. Uite când apare în cinematografe

Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, revine în România! Când va ajunge în București?

Cine sunt câștigătorii celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision România 2018: „E un moment foarte rar în viaţa unui artist'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte