Vrei să știi cum poți deveni influencer și să fii plătit?

Epidemia de coronavirus și criza economică declanșată de ea generează un nou segment pe piața muncii: locurile de muncă din mediul virtual. Profesioniști ai domeniilor media, absolvenți de facultate sau masteranzi cu joburile externalizate pot deveni independenți și lucrează online în domenii specifice. Vrei să știi cum poți deveni influencer și să fii plătit?

Cei care vor să lucreze în virtual trebuie să știe că, dacă până acum, majoritatea job-urilor obținute erau în domeniul IT, în acest moment paleta de opțiuni este mult diversificată și se pot obține proiecte și în e-learning, în administrație, finanțe, în domeniul juridic, marketing, inginerie, traduceri, copywriting, editare și corectare de text sau pregătire cărți pentru tipar, design, arhitectură  sau altele.

Platforme de muncă online

Primul pas este să apelezi la o platformă de muncă online, una cunoscută și serioasă și să îți creezi un cont gratuit pe site-ul respectiv, completezi un profil personal pe platforma de freelancing, unde spui ce știi și ce poți face și îți pui în valoare competențele și îți poți cauta un loc de munca intre ofertele disponibile.

Apoi, fie aplici pentru o astfel de ofertă de muncă și ești selectat, fie primești o ofertă directă de lucru în funcție de calificările și potrivit competenței tale, o ofertă care poate fi plătită la oră de lucru sau pe proiect, îți efectuezi sarcinile online respectând desigur termenul limită, iar plata se efectuează pe cardul tău, în termen de 24 de ore de la încheierea proiectului, platforma reținând un procent pentru intermedierea angajarii și siguranța tranzacțiilor respective.

Fiecare proiect terminat îți asigură referințe bune de la cel care ți-a contractat serviciile, se adaugă portofoliului tău de lucrări, îți va crește procentajul de profesionalism și îți va aduce și un venit mai mare pentru ora de lucru astfel că, după un număr de proiecte finalizate cu succes nu îți vei mai căuta tu un loc de muncă ci vei primi oferte.

Companiile folosesc acum mai ales freelanceri

Creatorii unei astfel de platforme deschisă tuturor celor ce vor să lucreze independent, spun că majoritatea marilor companii din lume aflate în căutarea unor soluții inovatoare pentru o dezvoltare rapida și eficienta apelează acum mai curând la freelanceri și că printre cei mai importanți angajatori ai independenților români se numără americanii, australienii, britanicii, canadienii si cei din Emiratele Arabe.

Avantajele lucrului pe cont propriu? Poți fi propriul tău șef, ai control asupra programului de lucru, scad cheltuielile cu transportul și masa la serviciu, poți lucra oriunde și poți alege ca activitatea să fie suplimentară (part time) sau să devină sursa principală de venit (full time). Cei mai mulți freelanceri se ocupă de 2-3 proiecte în același timp la care lucrează în medie între 10 și 40 de ore pe săptămână iar câștigurile sunt de circa 15 dolari pe oră, însă în unele domenii cum ar fi finanțele, marketingul sau domeniul juridic se poate ajunge și la 18-20 de dolari pe oră.

Avantaje pentru fiecare

În job-urile virtuale fiecare își desenează drumul în funcție de abilități, cunoștințe, disponibilitate, standarde proprii și scop pe termen lung. Unii vor considera că nu merită să lucrezi la proiecte cu un buget foarte mic, însă cei aflați la început pot accepta și proiecte mai prost plătite, până reușesc să își construiască o reputație și să-și formeze clienți fideli.

E mai ușor să negociezi apoi cu un client care deja știe ce calitate oferi și, spun cei care au o experiență mai mare, sunt foarte mulți clienți care acceptă să plătească în plus sau acceptă un termen limită mai larg, stabilit de tine, dacă sunt mulțumiți de serviciile tale.

Alte sfaturi pentru începători: să adopte o atitudine profesională dar deschisă și prietenească, să fie sinceri și corecți și să nu sacrifice calitatea în favoarea cantității. Să nu accepte proiecte pentru care sunt insuficient pregătiți și să aplice doar la cele la care au șanse reale de a fi selectați. Și foarte important, să construiască un profil cât mai complet, inclusiv cu portofoliu de lucrări.

Foto: 123rf

Citeste si:

Exact ca-n filme: animalele au luat cu asalt orașele aflate în carantină

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii