Vrei să fii un om fericit și cu o stimă de sine impecabilă? Urmează cei 5 pași…
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2020/02/vrei-sa-fii-fericit.jpg)
Vrei să fii un om fericit și cu o stimă de sine impecabilă? Exitsă multe modalități prin care poți face acest lucru. Cele mai frecvente sunt consumarea de alimente sănătoase și practicarea exercițiilor fizice. Dar asta știi deja. Noi îți propunem și alte activități zilnice care au același scop. Ele te vor ajuta să îți menții sănătos atât corpul cât și mintea, să fii fericită, să îți îmbunătățești stilul de viață și să te bucuri la maxim de ea.
Vizionează videoclipuri motivaționale
Există nenumarate astfel de videoclipuri. Caută-le pe cele care sunt centrate pe subiecte care te interesează în mod special. Urmărește postările liderilor motivaționali și motivează-te la rândul tău să îți trăiești viața la maxim. Un astfel de videoclip pe zi este ca și când ai lua câte o pastilă de energie zilnic.
Scrie-ți gândurile într-un jurnal
Să scrii zilnic ceva are efecte uimitoare. Îți vei îmbunătăți creativitatea și vei deveni un mai bun comunicator. Scrisul te ajută să treci și prin momentele fericite, și prin cele triste. De asemenea, te poate ajuta să te înțelegi pe tine mai bine.
Mergi zilnic pe jos
Este plăcut să te odihnești după o zi epuizantă la job, și la urma-urmei chiar meriți relaxare. Dar dacă ai o muncă statică, acest lucru îți poate afecta musculatura și poate duce la probleme de sănătate (obezitate, hipertensiune, nivel crescut de colesterol). Nu te da în lături de la mersul pe jos. Sau, dacă ți se pare mai comod, folosește acasă o bandă de alergare pe care să parcugi zilnic câțiva kilometri, la pas.
Comunică mai mult cu familia și prietenii
Toți avem și zile în care n-avem chef de vorbă și ne retragem fiecare în lumea lui, în tăcere. Nu este o opțiune tocmai bună! Împărtășirea amintirilor sau a momentelor trăite recent are darul de a te ajuta să rămâi activă social. Spune-le copiilor sau nepoților povești sau amintiri din copilăria ta. Întâlnește-te periodic cu prietenii și vorbiți despre evenimente din viața voastră.
Dormi cel puțin șapte ore în fiecare noapte
Dacă te vei concentra pentru a fi suficient de odihnită, îți asiguri o porție zdravănă de sănătate. S-ar putea să te întrebi cu ce poate face somnul diferența. Există multe studii despre motivul pentru care somnul este esențial. Unul, în special, este acela că s-a constatat că odihna insuficientă are ca urmări riscul producerii de inflamații în organism. Iar inflamațiile pot provoca probleme precum alergii și boli cardiometabolice. Și nu numai atât. Există multe alte reacții adverse ale odihnei insuficiente, inclusiv o deteriorare a memoriei.
Foto: 123rf
Citeste si:
DOSAR SPECIAL Vârstele cruciale și predicțiile karmice pentru anul 2020
DOSAR SPECIAL Previziunile apocaliptice ale Babei Vanga pentru 2020