Vrei să ai mușcate curgătoare înflorite toată vara? Apelează la aceste trucuri

Trucuri pentru a avea mușcate curgătoare înflorite toată vara

Mușcatele curgătoare se numără printre plantele preferate de cei care doresc să își înfrumusețeze balconul, însă puțini știu care este secretul pentru ca acestea să rămână înflorite pe toată durata verii.

Mușcatele curgătoare nu sunt deloc niște plante pretențioase, însă pentru a rămâne mereu înflorite trebuie folosite câteva trucuri simple, potrivit adevarul.ro.

Trucuri pentru a avea mușcate curgătoare înflorite toată vara

Pentru a se menține înflorite toată vara, mușcatele au nevoie de un spațiu care să le permită să se dezvolte așa cum trebuie. Astfel, în momentul în care sunt plantate, în pământ ar trebui adăugată o cantitate de turbă. Turba este un îngrășământ natural obținut din cărbune inferior, care are capacitatea de a îmbunătăți calitatea solului. Pe lângă acest îngrășământ natural, solul ar trebui completat în fiecare săptămână cu un îngrășământ special, care va face ca mușcata să înflorească pe tot parcursul verii.

Mai mult, atunci când uzi mușcatele, ar fi bine să faci acest lucru folosind apă fiartă și răcită. Astfel, te asiguri că elimini cantitatea mare de fluor din apă și că acesta nu va mai avea efecte nocive asupra plantei. În plus, atunci când uzi mușcatele trebuie să ai grijă să nu verși apă pe suprafața frunzelor, acestea fiind foarte sensibile. Trebuie să acorzi o atenție sporită și cantității de apă pe care o folosești atunci când uzi mușcatele. O umiditate prea mare favorizează apariția ciupercilor și necesită tratarea plantei cu diverse soluții.

Pentru a stimula înflorirea plantei, ciupește frecvent vârfurile acesteia și taie florile deja uscate.

Mușcatele curgătoare înfrumusețează orice spațiu și dau viață prin culorile lor puternice. Respectând acest trucuri, te vei putea bucura de mușcate curgătoare înflorite pe toată durata verii.

Foto:  123rf.com

Citește și:

6 moduri în care poți folosi florile uscate

De ce să folosești bicarbonat de sodiu pentru flori

Cum prelungeşti viaţa florilor din vază

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse