Volodimir Zelenski spune că vrea ca Ucraina să devină un „mare Israel”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că principala problemă pentru Ucraina după încheierea invaziei Rusiei va fi securitatea.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că dorește ca țara sa să devină „un „mare Israel' după încheierea invaziei ruse, subliniind că securitatea ar fi probabil principala problemă în Ucraina în perioada postbelică.

În comentariile adresate presei locale, postate marți pe site-ul oficial al președintelui, liderul Ucrainei a subliniat că viziunea sa pentru viitorul țării include să aibă forțe armate în „toate instituțiile, supermarketurile, cinematografele'.

În Israel, imaginile cu civili înarmați, coloniști și soldați sunt obișnuite, iar guvernul invocă în mod frecvent securitatea.

Volodimir Zelenski, care este evreu, a declarat în mai multe rânduri importanța menținerii unor legături strânse cu Israelul, pe care l-a luat drept model pentru Ucraina.

„Sunt sigur că problema noastră de securitate va fi numărul unu în următorii 10 ani', a spus Zelenski, respingând ideea că Ucraina postbelică ar rivaliza cu o democrație europeană liberală, cum ar fi Elveția. El a spus că poporul ucrainean „va fi marea noastră armată'.

Volodimir Zelenski a mai spus că Ucraina nu va fi „absolut liberală, europeană'. Ar trebui să întreprindă un alt mod de operare.

„Ucraina cu siguranță nu va fi ceea ce ne-am dorit să fie de la început. Este imposibil. Absolut liberal, european, nu va fi așa. Ucraina își va reveni cu siguranță din puterea fiecărei case, a fiecărei clădiri, a fiecărei persoane', a spus el membrilor presei ucrainene.

Mai mult decât atât, președintele Ucrainei a subliniat că țara nu va înclina spre autoritarism. „Un stat autoritar ar pierde în fața Rusiei. Oamenii știu pentru ce luptă', a spus el.

În ciuda legăturilor sale cu Israelul, Zelenski a fost, totuși, critic cu privire la poziția incomodă a guvernului cu privire la războiul rusesc asupra țării sale. După ce a menținut o poziție relativ liniștită cu privire la invazie, premierul israelian a oferit o declarație în care condamna presupusele atrocități de la Bucha, lângă Kiev.

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a declarat marți reporterilor că a fost șocat de imaginile îngrozitoare care ies la iveală din Bucha.

„Suntem, desigur, șocați de scenele dure din Bucha. Imagini îngrozitoare și le condamnăm ferm. Suferința cetățenilor Ucrainei este uriașă și facem tot ce putem pentru a ajuta', a spus el, relatează Al Jazeera.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri