Volodimir Zelenski, mesaj dur în miez de noapte: Dovezile atrocităților rusești cresc în apropiere de Kiev

În ziua 40 a invaziei, au fost tot mai multe atrocități comise în zonele Ucrainei abandonate de forțele ruse. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Moscova de genocid, dar afirmă că discuțiile de pace vor continua.

Cadavrele a 410 de civili au fost găsite în zonele din jurul Kievului, spun autoritățile ucrainene.

Liderul Ucrainei a promis că va urmări acuzațiile de crime de război comise de forțele ruse în zonele ocupate ale țării. Acesta a transmis un mesaj ]n miez de noapte adresat poporului ucrainean. El a spus că anchetatorii vor face tot ce le stă în putință pentru a-i identifica pe autorii presupuselor atrocități. „Deja facem tot ce putem pentru a identifica cât mai curând posibil toți soldații ruși implicați în aceste crime', a spus Volodimir Zelenski.

Moscova a spus, fără dovezi, că fotografiile și videoclipurile cu atrocități sunt „un spectacol în scenă' al Ucrainei.

Franța și Germania urmează să expulzeze diplomații ruși din cauza crimelor de la Bucha, lângă Kiev. Se așteaptă ca Moscova să riposteze.

Președintele american Joe Biden a spus că ar trebui să existe un proces pentru crime de război. Dar, după cum explică Dominic Casciani de la BBC, atunci când vine vorba de urmărirea penală a unor astfel de afirmații, este mult mai ușor să pună o crimă de război în culpa soldatului care o comite decât pe liderul care a ordonat-o.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut o anchetă independentă privind „imaginile cu civili uciși în Bucha, Ucraina'.

După ce trupele ruse s-au retras din orașul de la periferia Kievului, au apărut ulterior imagini cu cadavre care zăceau pe străzi.

Conturile de socializare pro-ruse au difuzat apoi o versiune încetinită a videoclipului, susținând că brațul unui „cadavru' s-a mișcat. Ambasada Rusiei în Canada a postat pe Twitter videoclipul , cu titlul „video în scenă care arată cadavre false în orașul Bucha, lângă Kiev'.

Videoclipul este blurat, dar o analiză mai atentă a acestuia arată că ceea ce se pretinde a fi un braț în mișcare este de fapt un semn în colțul din dreapta jos al parbrizului vehiculului.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri