Elon Musk preia 9,2% din Twitter. Ce s-a întâmplat cu cotele rețelei de socializare?

Fondatorul și CEO-ul Tesla, Elon Musk, a cumpărat un pachet de 9,2% din acțiunile companiei de tehnologie Twitter, după cum a raportat compania într-o declarație trimisă Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite. Fondatorul Tesla își anunță intrarea pe platformă la o săptămână după ce a sugerat că ar putea zgudui industria rețelelor sociale.

După ce s-a aflat despre operațiune prin documentul oficial înregistrat la autoritatea de reglementare a pieței de valori, acțiunile Twitter au crescut cu aproximativ 26% în operațiunile pre-piață și înainte de deschiderea Wall Street.

Mai exact, Twitter a indicat că Elon Musk Revocable Trust, al cărui singur beneficiar este omul de afaceri, a fost cumpărătorul acțiunilor. Acest lucru îl face pe Musk proprietarul indirect al întregului pachet.

Afacerea a fost făcută cu un pachet de 73,5 milioane de acțiuni Twitter, care, față de cele 800,6 milioane de titluri care alcătuiesc capitalul social al companiei, reprezintă un pachet de 9,2%, , care valorau vineri seara 2,9 miliarde de dolari, scrie El Pais.

Achiziția acestui pachet de acțiuni a fost anunțată la o săptămână și jumătate după ce Elon Musk și-a întrebat milioanele de urmăritori de pe Twitter dacă consideră că rețeaua de socializare aderă „riguros' la principiul că libertatea de exprimare este esențială pentru democrație.

La două zile după rezultatul sondajului, unde majoritatea adepților săi au votat nu, Elon Musk s-a întrebat dacă o nouă rețea de socializare care să respecte acest principiu este „necesară'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri