Virusolog de talie mondială: Ne așteaptă doi ani de purtat masca

Virusolog de talie mondială: Ne așteaptă doi ani de purtat masca

“Vom depăși această situație în câțiva ani, dar nu trebuie să ne așteptăm ca aceasta să fie o cursă de o sută de metri. Va fi un maraton. ” – Margarita del Val, virusolog și imunolog, Consiliul Național de Cercetare din Spania.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, numărul de persoane diagnosticate cu Covid în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori este de 295.9. România se află pe locul 8 cu un număr total de infectări de 164 477 la data de 15 octombrie 2020.

Margarita del Val a precizat că Madridul (ca și oricare alt oraș cu populație numeroasă) are nevoie de un control mai bun al carantinei și de urmărire a contactelor celor infectați dar asimptomatici.

“Transportul public în comun trebuie să fie degajat și neaglomerat, cu dispozitive suplimentare pentru a se evita ambuscadele și așteptările lungi. Companiile și salariații ar trebui să aibă ore de începere a activității diferite unii de alții.

Când restaurantele au servit clienții afară, pe terase, în aer liber, nu era o problemă majoră de răspândire a virusului. În interior, însă, chiar și cu păstrarea distanței sociale, e periculos.

Stilul de viață al fiecăruia dintre noi se va schimba major. Trebuie să ne obișnuim să purtăm mască și să luăm măsuri de protecție, și cel mai important, să învățăm să integrăm toate acestea în viața noastră.

Vom depăși această situație în câțiva ani, dar trebuie să ne înnarmăm cu răbdare, este un maraton lung, nu o cursă de 100 de metri” a precizat virusologul spaniol Margarita del Val.

Când se va termina pandemia? Istoria ne oferă un mesaj înfricoșător

Chiar și cu un vaccin de succes și un tratament eficient, Covid-19 poate să nu dispară niciodată. În toate aceste luni, cu peste 37 de milioane de cazuri de Covid-19 și mai mult de 1 milion de decese înregistrate la nivel global, ne întrebăm, și pe bună dreptate, cât mai durează această pandemie?

Se pare că distanțarea socială și situațiile de urgență cu închiderea totală a tuturor activităților economice nu au pus capăt valului de infectări cu noul virus. Toate privirile sunt acum îndreptate spre dezvoltarea vaccinului, un proces urmărit cu un interes fără precedent. Cu toate acestea, experții ne spun că, chiar și cu un vaccin de succes și un tratament eficient, Covid-19 s-ar putea să nu dispară niciodată. Coronavirusul va continua să provoace focare mai mici, la fel ca gripa sezonieră.

Foto: 123rf

Citeste și:

O femeie de 89 de ani, prima persoană care a murit din cauza reinfectării cu noul coronavirus

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri