Virgil Musta face declarații sumbre: Sărbătorile Pascale, în pericol și anul acesta!

Virgil Musta face declarații sumbre: Sărbătorile Pascale, în pericol și anul acesta!

Numărul mare de îmbolnăviri din ultima perioadă a determinat specialiștii să facă previziuni sumbre pentru sărbătorile ce vor urma în această primăvară. Medicul Virgil Musta din Timișoara avertizează cetățenii despre probabilitatea ca România să intre în valul trei al pandemiei.

Acesta a declarat că motivul pentru care au explodat din nou cazurile este nerespectarea regulilor de către cetățeni din cauza oboselii psihice cauzate de primul an de pandemie. Cu adevărat îngrijorător este presiunea în care se află sistemul medical, din nou, iar un nou val pandemic ar însemna ca acesta să intre în colaps.

Mai mult de atât, tulpina britanică se transmite mult mai repede, iar acest lucru a determinat creșterea numărului de îmbolnăviri.

'Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit.

Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă', a declarat Virgil Musta pentru wowbiz.

Sărbători Pascale, cu restricții dure

Anul acesta, românii sperau la o relaxare a măsurilor, însă dacă situația va fi la fel de grea, medicul Virgil Musta a declarat că vor fi restricții în continuare, mai ales în perioada Sărbătorilor Pascale. Din acest motiv, Paștele se va sărbători cât mai restrâns, de preferat doar cu persoanele cu care locuim în casă.

'Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră.

Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți', a mai precizat medicul din Timișoara.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri